Voorleesweek

Op 19 november lezen zes Bekende Voorlezers voor uit de mooiste boeken in verschillende kinderdagverblijven, bibliotheken en kleuterscholen.

De Voorleesweek van 21 tot 29 november start dit jaar met een groot Voorleesontbijt in iedere provincie. Met de Voorleesweek benadrukt organisator Stichting Lezen hoe belangrijk het is kinderen voor te lezen.

Op donderdagvoormiddag 19 november vindt in elke Vlaamse provincie en in Brussel een Voorleesontbijt plaats in een school, kinderdagverblijf of bibliotheek. Zes Bekende Voorlezers lezen voor uit elk een ander prentenboek en ontbijten er samen met de kleuters en peuters.

Met de Voorleesontbijten luidt organisator Stichting Lezen de Voorleesweek 2009 in. Die loopt van 21 tot 29 november en benadrukt het belang van voorlezen. Omdat samen boeken lezen gezellig en leuk is, maar ook omdat het goed is voor de ontwikkeling en concentratie van kinderen. Heel wat scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, boekhandels en cultuurcentra nemen deel aan de Voorleesweek met een eigen voorleesprogramma.  

Partner Content