Waar vind je de meeste bacteriën in de kinderkamer?

Hoe schoon de kinderkamer ook lijkt, er zijn altijd kleine plekjes die vuiler zijn dan je denkt. Maar welke plekjes zijn dat?

Tapijt

Tapijt houdt alle bacteriën vast. Probeer daarom om drie tot vier keer per week te stofzuigen en reinig je tapijt grondig om de maand. Zo zijn zeker alle bacteriën dood.

 Speelgoed

Baby’s steken alles wat ze tegenkomen in hun mondje. Daar valt niks aan te doen. Er is speelgoed dat je gewoon kan wassen. Te veel moeite? Veeg het dan met een desinfecterend doekje schoon na het spelen. Opgeruimd staat netjes!

 Luiertafel

Gebruikte pampers kunnen veel bacteriën achterlaten. Veeg daarom na het vervangen van de pamper de luiertafel grondig schoon met een desinfecterend doekje.

 Knuffels

Ook knuffels houden heel veel bacteriën vast. Was ze elke drie weken in warm water met bleekmiddel (1 theelepel chloorhoudend bleekmiddel verdunnen met 1 liter kokend water. De chloor verdampt, dus is het niet gevaarlijk). Laat ze dan 45 minuten drogen. Niet iedereen heeft hier natuurlijk tijd voor. Wat ook werkt is om de knuffels 45 minuten in de droogkast te steken. Doe dit dan wel iets vaker.

Lees ook:

Partner Content