Waarom kruipt mijn baby niet?

Op 8 maanden kruipen de meeste baby’s, maar blijft de jouwe mooi op zijn billen zitten? Ben je bang dat er iets mis is met hem? Je vraagt je waarschijnlijk af of je hem zijn tijd moet laten of hem net moet stimuleren?

Misschien heeft hij wel gewoon een andere manier gevonden om zich te verplaatsen. Hij sluipt als een echt soldaatje of misschien verplaatst ie zich wel al zittend? Geen probleem! Je kan gerust zijn op vlak van zijn motorische vaardigheden is alles oké. Het belangrijkste is de coördinatie van zijn bewegingen en niet de beweging zelf.

Sommige kids zijn ook gewoon meer geïnteresseerd in het sensorische in plaats van het motorische. Creativiteit en spelletjes krijgen bij hem de voorrang. Je kan hem eventueel gewoon spelletjes en voorwerpen geven waarvoor hij zich moet verplaatsen, zoals een bal, een auto, een eend op wieltjes,… Speel met hem en begeleid hem in het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Anderen slagen het kruipen gewoon over en gaan meteen voor het echte werk: stappen. Help hem wanneer hij zich optrekt aan een stoel of een tafel. Kruipen is geen noodzakelijke fase waar alle baby’s door moeten.

Veel succes!

Partner Content