Wat is een ‘regenboogbaby’?

Door -
© iStock
We zien steeds vaker de term 'rainbow baby' of 'regenboogbaby' op het internet verschijnen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Regenboogbaby is een benaming die wordt gegeven aan kinderen die geboren zijn nadat de ouders eerder een tragische zwangerschap hebben meegemaakt: bijvoorbeeld een miskraam of het overlijden van de baby in de buik of kort na de bevalling.

Regenboog als teken van geluk

Een regenboog is eigenlijk een klein geluk tussen de grijze wolken en de regen, net als het verwelkomen van een baby na het doorstaan van een moeilijke periode. De regenboog staat ook voor hoop, omdat het laat zien dat er na regen altijd zonneschijn komt.

Hoewel het moeilijk is om een kind te verliezen en je als ouder zo’n tragedie nooit helemaal te boven komt, zorgt een regenboogbaby toch opnieuw voor geluk. Hij of zij is het nieuwe lichtpuntje je leven.

Veel ouders gebruiken de term ‘regenboogbaby’, omdat die het geluk van de geboorte van hun kind weerspiegelt. In de geboortekaartjes of geboortefoto’s is er dan ook vaak een regenboog verwerkt.

Lees ook:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here