Wat je baby wil zeggen over luiers verschonen

Je baby’s luiers verschonen, voor veel ouders geen prettige taak. Toch is het belangrijk om het grondig te doen. Luister maar even naar je baby voor de perfecte luierverschoning.

Op deze dingen let je maar beter als je gaat luiers verschonen

 1. Doe maar ineens goed

  “Ik weet wel dat je me altijd zachtjes wil schoonmaken, maar gebruik maar die harde hand snel en goed. Dat is zoveel beter dan miljoenen zachte veegjes.”

 2. Even zonder luier

  “Komaan mama, laat mij eventjes rondlopen in huis zonder luier als je me net verschoond hebt. Een beetje frisse lucht kan geen kwaad.”

 3. Wees gewaarschuwd

  “Zo moeilijk is het niet: als mijn gezicht roder kleurt dan normaal, is het tijd voor een nieuwe luier.”

 4. Sorry op voorhand

  “Ik kan er echt niks aan doen dat ik af en toe moet plassen net op het moment dat je mijn luier aan het verschonen bent, als jij continu van die grappige gezichten maakt.”

 5. Als het rood ziet, negeer het dan niet

  “Als je rode vlekken ziet aan mijn billen, negeer die dan niet alsjeblieft. Gebruik wat zalf of talkpoeder, maar laat het niet zo!”

 6. Ga door alle plooien

  “Ik weet dat ik eruit zie als een Michelin mannetje daar beneden, maar ga toch maar even met je doekje door alle plooien. Dat voelt zoveel beter en schoner.”

 7. Ik groei sneller dan je denkt

  “Als je merkt dat het tijd is voor de volgende luiermaat, dan is het er tijd voor en wil ik niet nog even rondlopen met die vorige maat.”

 8. Laat dat potje maar even voor wat het is

  “Nee, ik heb absoluut nog geen behoefte om op het potje te gaan. Breng dat onderwerp dus nog even niet ter sprake, bedankt.”

Lees ook

Partner Content