Weinig geslapen? Dit superfood houdt je op de been

Alweer geen oog toegedaan vannacht? Je kleintje houdt jou en je partner misschien wel meer wakker dan je lief is en dan valt het je zwaar om ‘s ochtends die ogen open te krijgen. Koffie lijkt de ideale manier om de dag door te komen, maar dat is natuurlijk niet echt gezond. Nochtans is er heel wat ander superfood dat je op de been kan houden!

De cafeïne in koffie zorgt er effectief voor dat je alerter en meer geconcentreerd bent, maar te veel koffie zorgt ook voor onrust en slapeloosheid. 3 tot 5 koppen per dag is dus echt wel meer dan voldoende en 's avonds schakel je maar beter over op cafeïnevrije koffie.

Om 's morgens goed op dreef te raken, sla je maar beter het ontbijt niet over! Je hebt de energie ervan nodig om goed wakker te worden. Bananen en blauwe bessen kunnen wonderen doen op dat moment van de dag!

Tussendoortje moeten kunnen, maar hou het gezond! Gedroogde abrikozen, een handvol noten of een volkoren toast zijn ideaal om dat dipje op te vangen. Of wat dacht je van een blokje pure chocolade? Lekker! Laat je zeker niet verleiden om je dip te lijf te gaan met suikervolle producten.

Merk je ook dat je het vaker koud hebt wanneer je moet bent? Verwarm je dan aan een kopje gemberthee. Een stukje vis bij de lunch of het avondeten helpt je dan weer om die vergeetachtigheid en chagrijnigheid door vermoeidheid tegen te gaan. De omega 3-vetten hebben namelijk een positief effect op je humeur én geheugen.

Om 's avonds iets makkelijker in slaap te vallen kan je opteren voor een kop warme melk. Het bevat aminozuren die de nachtrust bevorderen!

Partner Content