Welke zomervakantie wil jij?

Waar gaan jonge gezinnen op vakantie ? Welke bestemmingen zijn geschikt voor ouders met baby’s en kleine kinderen ?

Baptiste van Outryve, Thomas Cook, geeft de trends van dit jaar weer:

“Gezinnen met kinderen die nog niet schoolplichtig zijn, kunnen genieten van de goedkopere maanden juni en september . De prijzen liggen buiten het ‘seizoen’ op zowat alle bestemmingen een stuk lager.”

“Ook zien we dat het voor gezinnen met jonge kindjes belangrijk is hoe de vluchturen liggen. Als zij voor een vliegvakantie kiezen, is de duur van de vliegreis ook niet onbelangrijk. Vandaar dat Europese bestemmingen zoals Spanje en Griekenland erg populair blijven. Het voordeel van de Griekse eilanden is zeker en vast de verscheidenheid van de eilanden. Als je het ene jaar naar Rhodos gaat en het volgende jaar naar Kreta zal je twee totaal andere vakanties beleven.”

“Net buiten Europa blijft Turkije het enorm goed doen. Mensen kiezen graag voor Turkije omdat een vakantie er merkelijk goedkoper is. Bodrum , de Turkse rivièra, blijft populair. Maar dankzij de nieuwe lokale luchthaven zit Alanya in de lift. De hotels zijn er spiksplinternieuw en zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen. Stoere kleuters die al eens op een rustige waterglijbaan durven: zij zitten er gebeiteld!”.

“Gezinnen kiezen ook steeds vaker voor een zomervakantie in Tunesië . Niet verwonderlijk gezien het zorgzame personeel én de scherpe prijzen.”

“Jonge gezinnen die liever niet vliegen, zetten met de auto koers naar Frankrijk of Spanje . Ook dat blijven klassiekers. Kinderen tot 12 of soms zelfs tot 18 jaar genieten in hotels vaak kinderkortingen . Naast hotels boeken veel families met kids een vakantiewoning . We zien dat een zwembad of een tuin hierbij absolute prioriteiten zijn.”

“Met kinderen zijn kampeervakanties ook een aanrader. Niet enkel met je eigen tent op de camping kamperen kan, maar je kan ook accomodaties zoals woonwagens of bungalows huren op verschillende campings. Glamping is hot en biedt de mogelijkheid om op een avontuurlijke manier maar écht comfortabel op vakantie te gaan. Een beetje glamour op de camping dus. In Frankrijk biedt Thomas Cook bijvoorbeeld boomhutten aan die je kan huren. Niet meteen geschikt met de allerkleinsten maar iets grotere kids zullen dolenthousiast zijn.”

“Meer en meer ouders kiezen er trouwens voor om samen met hun kindjes een cruise te maken. Een Disney-cruise bijvoorbeeld waar Pluto en Mickey Mouse alomtegenwoordig zijn.”

Plan jij vakantie deze zomer ? Plaats een reactie op dit artikel en laat ons weten waar je heen trekt!

Lees ook:

Partner Content