image: Shutterstock

Wintertijd: slaaptips voor je baby

In de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober start de wintertijd en draaien we de klok weer een uur terug. Een uurtje langer slapen, maar bij sommige baby’s zorgt het winteruur voor een verstoord slaapritme. Wij geven je enkele slaaptips voor je baby om de overgang naar wintertijd vlot te laten verlopen.

Tips voor een vlotte overgang naar de wintertijd

Zorg dat je baby overdag voldoende slaapt

Een oververmoeide baby slaapt slecht, dus zorg dat hij overdag voldoende dutjes doet, zodat hij ‘s avonds gemakkelijker in slaap valt.

Onderschat het belang van routine niet

Kinderen en baby’s hebben nood aan routine. Hou je je door de dag aan een vast ritueel? Dan kennen ze al snel het verschil. Bovendien helpt een vast ritueel voor het slapengaan je kind rustiger en sneller in te slapen.

Verleg etenstijd en bedtijd enkele dagen op voorhand

Je kunt je baby al aan het nieuwe ritme laten wennen door hem een paar dagen op voorhand iets later dan gewoonlijk eten te geven of naar bed te brengen. Verleg etenstijd en bedtijd telkens met een kwartiertje, tot het winteruur ingaat.

Maak je geen zorgen

Ondanks je goede voorbereidingen kan het bij sommige baby’s even duren voor ze aan het nieuwe ritme gewend zijn. De interne klok van een baby wordt geregeld door licht en donker, dus uiteindelijk past iedere baby zich wel aan. Geef de moed niet meteen op als je baby de eerste nachten of ochtenden iets meer huilt dan anders.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content