© Getty Images

Ken je deze handige zinkzalf hacks al?

Met een baby’tje in huis ligt de zinkzalf vast standaard klaar om rode billetjes tegen te gaan. Maar wist je dat je deze ook nog voor verschillende andere dingen kunt gebruiken? Benieuwd naar deze zinkzalf hacks? Lees zeker verder.

Handige zinkzalf hacks voor mama

Bye bye puistjes

Last van puistjes? Dan komt de zinkzalf van je kleintje goed van pas. Deze bevat namelijk zinkoxide, wat ervoor zorgt dat de poriën kleiner worden. Bovendien heeft de zalf een ontstekingsremmende functie. Puistjes zijn poriën die ontstoken zijn, dus met zinkzalf zit je altijd goed. Smeer een beetje zalf op de probleemzone voor je gaat slapen. De volgende ochtend verwijder je de restjes met een lotion en … tada: stralende huid!

Zinkzalf hacks: maak een maskertje

Een echt zachte huid krijg je van een maskertje van zinkzalf. Breng een dun laagje aan op je T-zone, maar vermijd gevoelige plekken. Na 10 minuutjes verwijder je het masker met een lotion of olie. Je huid voelt zacht aan en ziet er egaal uit omdat je poriën een stuk kleiner zijn.

Vermijd littekens

Een wondje? Smeer er een laagje zinkzalf op om littekens te vermijden. Het zorgt er trouwens ook voor dat de wondjes en de kapotte knieën sneller genezen.

Ruwe ellebogen en hielen?

Last van droge en ruwe ellebogen en hielen? Smeer er een dikke laag zinkzalf op en laat het gerust een hele nacht intrekken. Je zult versteld staan van hoe zacht ze geworden zijn als je ‘s morgens wakker wordt.

Tegen het zweten

Als je iets gaat doen wat best spannend is, zoals gaan solliciteren bijvoorbeeld, heb je vaak last van gezonde zenuwen en … zweethandjes. Om dit te voorkomen, kun je een heel dun laagje zinkzalf op de binnenkant van je handen smeren.

Dijen die tegen elkaar schuren

Een bekend zomerkwaaltje: schurende dijen. Je herkent het misschien? Je kunt eindelijk weer een rokje of kleedje aan, maar je dijen schuren de hele tijd tegen elkaar aan. Erg vervelend! De oplossing is eenvoudiger dan je dacht: ook hier werkt een dun laagje zinkzalf prima.

Tegen de jeuk

Zinkzalf kun je ook gebruiken als je jeuk hebt. Eczeem, huiduitslag of waterpokken? Dankzij de zalf zul je minder geneigd zijn om te krabben en kan alles mooi genezen.

Bron: elle.be, oudersvannu.nl

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content