Hoe knip je de nagels van je baby?

Nagels van pasgeboren baby’s groeien erg snel. Het is dan ook aangeraden om ze vanaf 4 à 6 weken regelmatig te knippen. Maar hoe pak je dat juist aan?

Waarom moet je de nagels van je baby knippen?

De nagels van een baby zijn vrij zacht en groeien snel. Als ze te lang zijn, is de kans groot dat je baby zichzelf krabt omdat een pasgeborene zijn bewegingen nog niet onder controle heeft. Het is aangeraden om je baby zijn nageltjes minstens één keer per week moeten knippen, vanaf hij 4 à 6 weken oud is. Teennagels groeien iets minder snel, dus daarbij is een paar keer per maand knippen voldoende.

Hoe knip je de nagels van je baby?

Om de nagels van je kleintje te knippen gebruik je best een afgeronde nagelschaar of een speciale nagelschaar voor baby’s. Ontsmet de schaar voor gebruik en zorg dat je baby rustig is. Hou het handje van je baby stevig vast, druk het vel op de vingertop een beetje weg en knip vervolgens de vingernagels van je baby rond af, in de vorm van zijn vingertop. Teennagels knip je best recht af – maar niet te kort – om ingegroeide teennagels te voorkomen. Knip ook niet aan de zijkanten van vinger- of teennagels.

Heb je toch wat schrik om zelf de nagels van je baby te knippen? Dan kun je ze ook kort houden door ze af en toe te vijlen.

Lees ook:

 

Partner Content