Zó zit je kleintje graag in de wagen

Tijdens een autorit kunnen peuters best wel eens vervelend gaan doen. Lange tijd in dezelfde houding zitten, die gordels die steeds in de weg zitten en niets om handen hebben om te spelen zijn vaak de grote boosdoeners. Met deze 4 tips kan je alvast de grootste ergernissen van je uk wegwerken.

Water en snacks

Hou steeds een flesje water bij de hand. Ook gezonde, kleine snacks kunnen soelaas brengen wanneer je baby of peuter begint te zeuren in de auto. Kies voor lekkers dat niet al te veel kruimelt of vuil achterlaat in je wagen. En zorg ervoor dat de natte doekjes steeds binnen handbereik liggen! Zo kan je kleine handjes meteen afvegen na het eten.

Fopspeen vastmaken

Vind jouw peuter nog troost bij z’n fopspeen? Neem die dan mee in de wagen en maak het met een fopspeenkoord vast aan de autostoel of kledij van je kleintje. Op die manier valt het tutje niet om de haverklap op de grond in de wagen.

Vertrek op het juiste moment

Probeer de rit zoveel mogelijk te laten samenvallen met het tijdstip dat je baby of peuter normaal gezien een dutje doet. Zo gaat de tijd zowel voor jou als voor je kleintje sneller vooruit en zal er minder gezeurd worden.

Comfortabele outfit

Sta je voor een lange rit? Kleed je kindje dan comfortabel aan. Geen jeansbroekje en hemdje, maar wel een lekker zachte pyjama of jogging. Lekker makkelijk en het voelt super aan!

Lees ook:

Partner Content