©Gettyimages

Zomer: handige lifehacks én musthaves voor je kinderen

Door Celine Werner

Bij zomer denken we aan terrasjes, een deugddoende vakantie en kinderen die de hele dag buitenspelen. Maar dit seizoen brengt soms ook de nodige ongemakken met zich mee. Gelukkig zijn daar allemaal oplossingen voor. Lees maar.

Zomerse lifehacks én hebbedingen

Maak komaf met plakkerig zand

Wedden dat je je voeten en die van de van de kinderen nooit volledig zandvrij krijgt na een dagje zee, en dat er soms dagen later nog steeds korrels tussen hun tenen te vinden zijn? Dé ultieme tip: talkpoeder! Strooi een beetje poeder over de voeten om het zand eraf te wrijven en klaar.

Een hoes voor de autostoel

Bijna iedere autostoel is gemaakt van synthetische stof waar je kleintje van gaat zweten. Maar geen nood: er bestaan gelukkig hoezen die vochtopnemend zijn.

zomer lifehacks

€ 39,95 – Shop het hier

Nooit meer lekkende ijsjes

Wordt het ook zo’n plakkerige boel als zoon- of dochterlief een ijsje eet? Dan zullen antilekbakjes ongetwijfeld van pas komen!

zomer lifehacks

€ 1,99/stuk – Shop het hier

Zorgeloos van een dagje zee genieten

Een dagje aan zee is soms verre van rustgevend als je er met kleine kindjes naartoe gaat. Lekker languit zonnen zit er immers dikwijls niet in, omdat je je kleine kapoen de hele tijd in de gaten moet houden. Maar daar heeft de Australische mama Megan Wilson iets op gevonden. Je leest het hier!

Bescherming tegen de zon

Dat je je kinderen goed moet insmeren met zonnecrème spreekt voor zich! Maar wist je dat het levensgevaarlijk is om de kinderwagen met een hydrofiele doek te bedekken? Je kind krijgt op die manier namelijk onvoldoende zuurstof. Een Dooky is in dit geval een veilig alternatief. Dat komt omdat deze de uv-stralen tegenhoudt en ook nog luchtdoorlatend is.

zomer lifehacks

€ 17,99 – Shop het hier

Een klamboe

Liggen er vaak muggen op de loer in de kinderkamer? Dan biedt een klamboe de oplossing. Je kunt gaan voor een exemplaar dat je aan het plafond hangt of eentje die je over het bedje spant.

zomer lifehacks

€ 31,90 – Shop het hier

zomer lifehacks

€ 8,99 – Shop het hier

Bron: minime.nl

Nog meer leuke zomerse artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content