Zorg goed voor je lichaam

Om je zwangerschap en kraamtijd optimaal te beleven moet je goed voor je lichaam en dat van je kindje zorgen. Diverse natuurzuivere verzorgingslijnen helpen je daarbij.

Weleda Zwangerschaps- en kraamtijdserie bevat producten die speciaal zijn ontwikkeld als voorbereiding op de bevalling en de borstvoeding. Voorkomen van striae en verzorging van zwangerschapsongemakjes zoals zware benen zijn geen overbodige luxe tijdens die negen maanden.

Voorbereiding
Voorkom inscheuren of knippen
Om inscheuren of -knippen te helpen voorkomen, kun je vanaf de 34e week van je zwangerschap het perineum, dat is het stukje huid tussen de vagina en de anus, drie tot vier maal per week vijf tot tien minuten masseren met Perineum Massageolie uit de ‘Moeder en Kind’ lijn van Weleda.

Deze olie maakt het weefsel soepeler, zodat het beter in staat is mee te bewegen tijdens de bevalling. De massagebeweging versterkt de werking van de olie en stimuleert de doorbloeding van het weefsel. De beste moment om te masseren is na het baden, dan is het weefsel al een beetje zacht geworden en veert het gemakkelijk mee met de massage.

Bye bye striae!
Wil je ook graag de spankracht en elasticiteit van je zwangere buikje vergroten? De zwangerschapsolie van Weleda komt uit hun special ‘Moeder en Kind’ gamma en is niet enkel te gebruiken op je buik, maar ook je billen, benen en borsten.

Je hoeft met het gebruik van de olie niet te wachten tot je de schoppende voetjes van je kindje kunt voelen, ook als je net weet dat je zwanger bent, kan inwrijven met Zwangerschapsolie heel waardevol zijn voor het contact tussen jou en je baby.

Regelmatig inwrijven tot drie maanden na de zwangerschap helpt om de kans op striae te verkleinen en om je lichaam weer in vorm te krijgen. 

Amandelolie, jojobaolie en tarwekiemolie (rijk aan vitamine E) verbeteren samen met een extract van Arnica de spankracht van de huid, waardoor deze elastischer wordt en gemakkelijker mee veert met je groeiende lichaam tijdens je zwangerschap.

Nog een leuke tip:
Tijdens je zwangerschap worden je borsten voller en gevoeliger; ze kunnen gespannen aanvoelen. Het is dan prettig om ze na het wassen of douchen met koud water af te spoelen en ze daarna te masseren met Zwangerschapsolie. 

Borsten & borstvoeding 
Zo rond de zesde, zevende maand van de zwangerschap zul je je waarschijnlijk gaan bezinnen op de vraag: ga ik borstvoeding geven of niet?

Als je voor borstvoeding kiest, is het verstandig je daar fysiek alvast een beetje op voor te bereiden. Baby?s hebben een grote zuigkracht. Het is dan uiterst prettig als de tepels een beetje ‘gehard’ zijn zodat er minder kans is op tepelkloofjes.

Je kan daar ongeveer twee maanden voor de bevalling al mee te beginnen. Met koud water en een washandje dat ‘aan de lucht’ is gedroogd en daarom een beetje hard aanvoelt, was je je borsten elke dag en droog ze daarna goed af.

Bevalling
Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis, waar je je waarschijnlijk goed op wilt voorbereiden. Dat zorgt ervoor dat je minder snel in paniek raakt als de dingen anders lopen dan je had verwacht. Hoe het avontuur precies zal verlopen, verrassend snel of juist langzaam, weet je vooralsnog niet en dat is misschien maar goed ook. Je kunt dan namelijk een verwachtingsvolle nieuwsgierigheid ontplooien die een goede hulp kan zijn bij het verloop van de bevalling.

Angst voor pijn of complicaties, hoe logisch ook, werkt nu eenmaal remmender dan wanneer je je vol vertrouwen overgeeft aan wat komen gaat. Met een positieve gedachte of meditatie kun je je richten op het baby’tje dat zich gereed maakt voor de grote sprong.

Of de bevalling traag op gang komt op juist stormachtig begint, of je je kind uren lang door het geboortekanaal moet persen of dat het door middel van de keizersnede geboren wordt: elke bevalling heeft zo zijn eigen verhaal. Sommige mensen zeggen dat de manier van geboren worden veel vertelt over de geaardheid van het kind. Zo?n manier van kijken kan je openheid tijdens de bevalling beïnvloeden.

Deze en meer verzorgingsproducten uit de Moeder & Kind-lijn van Weleda vind je oa. op www.kleinezebra.com .

Bron : Weleda België

Partner Content