Belangrijk: laat je kindje ook in coronatijd vaccineren

Door -
corona vaccin
Foto: Kind en Gezin
Uitstel is geen afstel. Kind en Gezin sloot een week zijn consultatiebureaus door het coronavirus maar opent vanaf 1 april opnieuw alle deuren. Heel belangrijk, want vaccinaties bij kleine kinderen moeten onverminderd blijven doorgaan.

Vaccinatie van jonge kinderen: laat het niet links liggen

Alle artsen en specialisten zijn het erover eens: laat ook je kindje in tijden van corona vaccineren. Waarom? Vaccinaties zijn levensreddend. Kind en Gezin vaccineert meer dan 80 procent van de kinderen in Vlaanderen en herstart daarom vanaf 1 april de consultaties.

Enkele maatregelen

Uiteraard worden er extra hygiënemaatregelen genomen. Kind en Gezin gaat resoluut voor de strengste regels rond handhygiëne, afstand en ontsmetting. Zowel de verpleegkundige als de arts dragen ook mondmaskers. Je kindje kan zo in veilige omstandigheden zijn nodige vaccins krijgen maar ook het personeel wordt op die manier maximaal beschermd.

Er wordt dus een minimale fysieke dienstverlening voorzien maar je kunt als ouder ook altijd terecht bij Kind en Gezin via telefoon of chat.

Hiermee moeten ouders rekening houden

Even lezen voor je naar het consultatiebureau vertrekt:

  • Er mogen geen zieke kinderen of zieke ouders naar het consultatiebureau komen. Ben jij of je kindje ziek? Annuleer je afspraak en maak een nieuwe.
  • Per kind mag er maximaal 1 begeleidende ouder meekomen. Breng geen broers of zussen mee.
  • Kom op tijd. Als je te vroeg bent, vragen we om even in de gang of buiten te wachten.
  • Verlaat na het consult het consultatiebureau zo snel mogelijk.
  • Respecteer de afstand van 1,5 meter.

Lees ook:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here