Het leven van een mama: zo doet Liesbeth het

Door -
© Manon Engels Photography
Het leven met kinderen, dat is prachtig, en we houden zoveel van hen, maar eerlijk: het loopt niet altijd van een leien dakje. En de vraag die we ons allemaal meer dan eens stellen: ‘Hoe doet zij het toch?’ Want al die andere mama’s hebben het altijd zo goed voor elkaar. Of toch niet helemaal? In de rubriek ‘Zo doet zij het’ vertellen mama's over hun aanpak. Vandaag: mama Liesbeth.

EVEN VOORSTELLEN

Liesbeth (39 jaar) is de trotse mama van Esteban (8 jaar) en Olivia (6 jaar). Ze houdt ervan om op zoek te gaan naar nieuwe plekken, om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten.

“Ik hou van alle kleine dingen in het leven: koffiebars, goeie bakkers, tweedehandswinkeltjes en gezellige etentjes met vrienden. Veel meer heb ik niet nodig. ”

Na een carrière als communicatiemedewerker zette Liesbeth de stap naar het ondernemerschap. Als Fotofolies brengt ze heel graag jouw verhaal in beeld.

FAVORIETE KIDSPROOF GERECHT

Elke mama heeft er zo één of meer. Dat ene gerecht waarmee je altijd scoort bij je kroost, of iets dat je altijd in huis of de diepvriezer hebt en snel klaar is? Wat is het jouwe?

Ik heb het fruit, de crackers met hummus, popcorn of rozijntjes altijd maar uit mijn handtas te grabbelen. En ik deel met plezier.

Liesbeth: “Haha, deze is easy voor mij. (lacht) Mijn vrienden noemen mij de voedermoeder. Want ik heb altijd iets bij om te eten.  Mijn zoon wordt snel hangry (hij kent dat woord ook al) en dan is het een must om altijd een snack bij de hand te hebben. Ik heb het fruit, de crackers met hummus, popcorn of rozijntjes dus altijd maar uit mijn handtas te grabbelen. En ik deel met plezier.

En voor de echte maaltijden ben ik hier thuis gezegend met één goede eter en één slechte eter. Dus schipper ik met mijn gerechten altijd tussen de twee. Want wat de ene lekker vindt, lust de andere niet, uiteraard. Maar een winner gerecht hier is Palak Paneer, een Indisch gerecht met kaas en spinazie. Daar vragen ze hier elke week naar. Ik daarentegen ben het kotsbeu. Andere, meer inheemse winners, zijn een pasta met gehaktballen van Jamie Oliver. Oh ja, en ik heb altijd soepballetjes in de diepvriezer, want zonder wordt hier geen soep gegeten.”

BESTE ONTDEKKING

Wat is je beste ontdekking sinds je kinderen hebt? Dat kan echt alles zijn. Een toffe plek waar je altijd heen trekt als je met hen alleen bent. Je beste aankoop ooit? Of een echte lifehack? Vond je een manier om dingen te doen waardoor je veel tijd bespaart? Of misschien leerde iemand je ooit om iets, wat altijd een gedoe was, anders te doen waardoor het nu vanzelf gaat?

Liesbeth: “De app Mouse Timer is een echte winner voor wanneer je op tijd het huis uit moet. Hij toont een muisje dat appeltjes eet. Je stelt afhankelijk van je tijdspanne in hoeveel appeltjes het muisje mag eten en voordat die allemaal opgeknabbeld zijn, moeten je kinderen klaar zijn. Het werkt. En het blijft werken! Echt grandioos. Zo kan ik mijn kinderen bijvoorbeeld ook al alleen in de badkamer achterlaten, met de muis. Wanneer de appeltjes op zijn, verwacht ik ze in pyjama en met propere tanden in hun bed voor een verhaaltje.”

© Manon Engels Photography

EEN DOORDEWEEKSE DAG

Hoe doen jullie het? Om hoe laat staan jullie op? Hoe verloopt de ochtend? Wie vertrekt naar waar, om hoe laat, wie gaat met wie mee? Wie haalt weer op? Wie kookt? Is er een weekmenu of moesten jullie nog naar de winkel? Zijn er nog avondactiviteiten? Voor jou of de kinderen? En wanneer is het werk klaar? Zet je nog iets klaar voor morgen?

Mijn man neemt de ochtendshift voor zijn rekening, zodat ik op ‘t gemak aan mijn dag kan beginnen.  In het begin voelde ik me daar schuldig over. Maar intussen draaide ik de knop om.

Liesbeth: “Meestal komen de kinderen ons ‘s morgens op bed verrassen met hun energie. Ze slapen samen op een kamer, dus ze zijn meestal samen wakker.  Sinds ik zelfstandige ben, werk ik meer dan voorheen. En ik heb het gevoel dat ik precies voortdurend aan de schoolpoort moet staan. Tot mijn man aangaf dat hij het oké vindt om de ochtenden voor zijn rekening te nemen, zodat ik rustig aan mijn dag kan beginnen.  In het begin voelde ik me daar schuldig over. Maar intussen draaide ik de knop om, en wanneer ik er nood aan heb, skip ik het hele ochtendritueel en kruip ik lekker vroeg achter mijn bureau.

Ik haal dan wel de kinderen van school. En dan geef ik ze eerst iets te eten. Ah ja, voedermoeder, weet je nog? Daarna is het tijd voor huiswerk en vervolgens kijken de kinderen tv terwijl ik kook.

Na het eten trekken we nog even naar buiten. Dan gaan we samen wandelen in het park of spelen onze kinderen op straat met de kinderen uit de buurt. Als het geen buitenweer is, spelen we een spel.”

(WINNER) SLAAPRITUEEL

De kinderen in bed leggen. Hoewel we hen uiteraard hun moment gunnen, is het toch altijd het leukst dat deze allerlaatste stap van de dag ook gewoon vlot verloopt. Voor iedereen. Hoe doe jij het? Wat is jouw ritueel en waarom? En werkt het?

Liesbeth: ” Daar kan ik kort over zijn. Onze kinderen gaan naar bed met de muis (lacht). En dan doen we bijna altijd een knuffelkanon. Zij zeggen start, ik knuffel erop los, en wanneer ze stop zeggen, moet ik lossen. Daarna lezen we nog een verhaaltje of ze lezen zelf nog even.”

© Manon Engels Photography

KINDVRIENDELIJKE HOTSPOT

Ken jij een supertoffe bar, een brunchplek of restaurant waar jij én je kinderen graag komen?

Liesbeth: “Tegenover ons huis ligt een park, dus daar trekken we heel vaak naartoe. Jammer genoeg zonder terrasje nu. We komen ook heel graag in Het speelbos in park Groot Schijn in Deurne. En onze topuitstap is een ijsje van de Milanese Gelato aan het Vleminckveld in Antwerpen. ”

Onze poetshulp komt elke week en helpt ook met de was en de strijk. Dat is voor mij echt een lifesaver.

HELP ME PLEASE

Misschien loop je niet enkel over van de tips, maar bots je ook weleens tegen iets aan? Wat lukt er minder goed, welke vraag heb je of naar welke tips kijk jij uit?

Liesbeth: “Goh, ik zou nog weleens een babysit willen. :)En iemand die me helpt om te organiseren.  Hoewel ik niet denk dat dat zou helpen. Want, zelfs al geef je me een systeem, ik houd het waarschijnlijk toch niet vol. Misschien heb ik een opruimcoach nodig? Of een poetshulp. De onze komt elke week en helpt ook met de was en de strijk. Dat is voor mij echt een lifesaver.

DEEL JIJ HIER BINNENKORT JOUW TIPS EN TRICKS?

Bezorg ons dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen, samen met een leuke foto van jou en je kind(eren) in een mailtje aan info@libellemama.be.

NOG MEER TIPS VOOR JE LEVEN ALS MAMA?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here