2x luie en lekkere spaghetti met ingrediënten uit blik

Door -
spaghetti
Getty Images
Ook veel pasta ingeslagen om die vervelende corona-periode te overbruggen? Dan wil je wel eens iets anders eten dan de traditionele bolognese. Deze twee receptjes zijn niet alleen supersnel klaar, ze zijn ook de ultieme kinderfavorieten!

De ‘Fast and cute’

Toegegeven, Zwanworstjes bevatten nu niet meteen de hoogste voedingswaarde, maar voor de rest zitten er in deze pasta best veel goede dingen. Zoals witte bonen: die geven je een goedgevuld, verzadigd gevoel en zitten boordevol vezels.

Dit heb je nodig:

  • 1 blik Zwanworstjes (6 à 8 stuks)
  • 500 g witte bonen in tomatensaus
  • geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Snijd de Zwanworstjes in gelijke stukjes en bak ze licht aan in olijfolie
  2. Giet de witte bonen in tomatensaus erbij en kruid af met peper en zout.
  3. Werk af met geraspte kaas.

Klaar! Kan het nog makkelijker?

De ‘Ready in a jiffy’

Lekkere ingrediënten bij elkaar gooien is ook koken, toch? Dit succesgerechtje tover je binnen enkele minuten op tafel!

Dit heb je nodig:

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 g erwten en wortels uit blik
  • 250 g gekookte hamblokjes
  • 500 g gepelde tomaten in stukjes uit blik
  • 2 tl griessuiker
  • 1 el spaghettikruiden
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Stoof de ui aan in de olijfolie tot hij mooi glazig is.
  2. Doe er de gekookte hamblokjes bij en laat nog 1 minuut aanstoven.
  3. Voeg de erwten en wortels toe en roer het geheel goed door.
  4. Doe de gepelde tomaten, de kruiden en de griessuiker erbij en kruid af met peper en zout.

In 1,2,3 klaar en in 1,2,3 op! Smakelijk!

Deze twee foto’s en receptjes komen uit “Spaghetti – 60 recepten met alleen maar spaghetti” van Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Benieuwd naar de andere recepten? Shop het boek hier.

Ontdek meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here