4 tips om samen met je kind te bewegen

© Shutterstock
Zit je kind veel voor de tv of vind je dat hij of zij niet genoeg beweging krijgt? Ga dan samen aan de slag! Hier zijn vier tips om samen met je kind op een leuke manier te bewegen.

Maak er een spelletje van

Je hoeft geen 10 kilometer te gaan joggen, een rondje ‘om het eerst’ naar de bakker en terug, doet ook al veel. Maak in de tuin een hindernissenparcours met speelgoed dat je moet heffen, hoepels waar je moet doorkruipen, een trampoline waar je moet op springen… Superleuk én goed voor je uithouding.

Ga voor Yoga

Goed voor je spierspanning, evenwicht en innerlijke rust. Yoga kan heel ontspannend werken, voor jezelf en voor je kind. Op de website www.kinderyoga.be vind je opleidingen in kinderyoga of docenten die zo’n speciale training achter de rug hebben.

Gebruik je peuter als extra gewichtje

Op youtube vind je tal van instructievideo’s hoe je push-ups en sit ups kunt doen met je peuter. Die vindt het vast hilarisch om af en toe in de lucht te gaan. Ook een flinke wandeling of jogsessie achter de kinderwagen doet wonderen voor je conditie.

Zoek een sport dat jullie allebei leuk vinden

Tenissen, zwemmen, golf… Het maakt niet uit wat, als jullie er maar samen plezier aan beleven. Veel clubs hebben trainingen voor zowel volwassenen las kinderen, zodat jullie samen kunnen gaan. Thuis kunnen jullie dan nog gezellig in de tuin jullie backhand kunnen oefenen.

Bron: Zappy Ouders – Nr.3 – Juni/juli 2016

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!