5x hippe kinderlabels om dringend te volgen op Instagram

Door -
Inspiratie opdoen voor de nieuwe herfstgarderobe van je kleine spruit of gewoon wat 'Pinterest-perfect' prentjes kijken? Bij de charmante instagramaccounts van deze vijf leuke kinderlabels zit je daarvoor alvast gebeiteld.

1. Misha and Puff

Het superschattige kinderlabel Misha and Puff staat bol van de fuzzy, warme knitwear designs met een hoog Zuid-Amerikaans hooggebergte-gehalte. Het label ontstond in 2011 toen het zoontje van styliste Anna Wallack zijn allereerste winter in New England pertinent doorbracht in een van de vele zelfgebreide onesie-ontwerpen van mama Anna.

Vanuit die (bijna letterlijk) warme gedachte ontwikkelde Wallack tegen het daaropvolgende seizoen een uitgebreide knitwear-collectie waarin ecologie, sociaal bewustzijn, maar ook hipheid en trendiness centraal staan: van oversized truien in een sober outdoor-kleurtje, tot schattige knielange sokjes, wollen mutsen in Nepalese stijl en zelfs dikke overhemden met Boliviaans kleurenmotiefje… Micha and Puff heeft het allemaal.

Leuke extra aan dit label: elke design is handgemaakt door een van de vele knitting ladies uit Peru waar Wallack mee samenwerkt. Elk design bevat dan ook een labeltje met daarop de naam van de breister die het maakte: heerlijk persoonlijke én fijne manier om vrouwen uit armere achterbuurten in Lima toch aan eerlijk werk te helpen.

2. Turbans For Tots

Een superschattig label dat zich vooral richt op het ontwerpen van leuke headbands, bindbare tulbanden, fluwelen strikken en andere leuke haaraccessoires voor de allerkleinsten is Turbans For Tots: ook hier is hun Instagram-feed vol snoezige foto’s al reden genoeg om het label in je Instagramlijstje op te nemen.

3. Oeuf

Ook de beelden van kinderlabel Oeuf zijn bijna too cute to be true: hippe kids in Scandinavisch ogende ontwerpjes, intuïtieve knitwear met een hoog – maar hip – eco-gehalte, truitjes in een leuke print of beelden van een prachtig, maar sober ingerichte kinderkamer.

De focus van het ontwerpersduo – en echtpaar – Michael Ryan en Sophie Demenge voor hun label? Duurzame kwaliteitsstuks aanbieden, in een origineel ontwerp met een erg ethische ontstaansgeschiedenis. Zéker het bekijken en volgen waard!

4. Mundo Melocotón

Wie op zoek is naar wat kleding-inspiratie voor zijn ‘hippe kids in de stad’, kan eens een kijkje nemen in de feed van Mundo Melocotón, een op en top Belgisch label dat uitblinkt in moderne grootstedelijke ontwerpen met een verfrissende en verruimende Scandinavische ondertoon: veel kwaliteitsvolle stoffen, zachte trendkleuren, geografische prints en vooral een geestige kwinkslag in de modellen.

Nog niet helemaal mee wat de look & feel van het label betreft? Misschien geeft dit weetje een beter idee: ook radio- en tv-gezicht Siska Schoeters ontwierp dit seizoen een aparte capsule-collectie voor het merk. De sleutelwoorden hier: ongedwongen, humoristisch, stijlvol en een vleugje urban Kopenhagen cool.

https://www.instagram.com/p/B3FjDjBI5e6/

5. Hazel Village

Een laatste leuk labeltje om aan je Insta-feed toe te voegen is Hazel Village: een 100% organisch en ‘handmade’ label dat zich focust op originele, maar simpele stoffen handpoppen. Het doel van ontwerpster Jane? Net dat type nostalgisch en fijnzinnig speelgoed ontwerpen dat ze als kind zélf graag had gehad.

Dat Jane zich in het uitbouwen van haar fantasierijke Hazel Village-universum vooral door de dierenwereld laat inspireren, is trouwens niet toevallig: volgens de ontwerpster zou ‘de mens’ er moreel niet slecht bij varen, om af toe eens terug in de richting van de natuur te kijken. Dieren geven namelijk vaak blijk van creativiteit, vindingrijkheid, snuggerheid, een vlijtige werkethiek en een bedachtzame samenhorigheid. Stuk voor stuk kenmerken die veel mensen in deze drukke, individualistische tijden óók niet zouden misstaan, toch?

https://www.instagram.com/p/B0UQEz1l7HP/

Lees ook:

Openingsbeeld: Instagram / Misha and Puff 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here