7x educatieve apps voor kinderen

Door -
educatieve apps
© Getty Images
Je zou misschien willen dat je kind wat minder naar zijn tablet of smartphone zit te turen, maar het hoeven niet altijd Youtubefilmpjes te zijn. Hieronder vind je 7 educatieve apps voor kinderen vanaf 4 jaar, die je kleintje iets bijleren. En ze zijn nog leuk ook!

1. Animatch

‘Animatch’ is een interactief memoryspel voor de allerkleinsten. Via dit spelletje leert je kind dierengeluiden herkennen en kan het zijn geheugen trainen. Een echte topper voor je kinderen, want het ontdekken van al die dierengeluiden gaat gepaard met schattige dansjes!

Verkrijgbaar in de App Store (€ 1,99) en op Google Play (€ 1,99)

2. Duolingo

Met deze handige app kan je kind op een leuke manier zijn eerste stapjes in een nieuwe taal zetten. ‘Duolingo’ is een van de beste gratis apps op de markt om een taal onder de knie te krijgen. Je kunt onder meer kiezen voor Engels, Frans, Spaans. Italiaans of Duits. Waar wij het meest fan van zijn? Elk woordje dat je kiest, wordt ook uitgesproken; zo leren je kinderen ook sneller de uitspraak van een woord.

Gratis verkrijgbaar in de App Store en op Google Play

3. LetterSchool

Deze app leert je kleintje zijn eerste woorden te schrijven. Je kunt er alle letters van Nederlandse alfabet, de cijfers én zelfs woorden in een leuke spelvorm leren schrijven. Zo vorm je er onder andere letters met treintjes of raketten. Net die vormgeving zorgt ervoor dat kinderen het echt als een spelletje zien, en minder als een leertool. Leuk extraatje: je kunt je mailadres ingeven om zo een rapport te krijgen over de voortgang van je oogappel.

Verkrijgbaar in de App Store en Google Play – € 6,99

4. Ik leer lezen

De vlag dekt de lading: deze app leert je kind op een interactieve manier lezen. Je kunt letters oefenen, woorden onthouden en afbeeldingen herkennen. De app wordt ook nooit saai omdat de spelvorm telkens anders is. Zo moet je bijvoorbeeld letters in woorden invoegen, het juiste woord aan een afbeelding koppelen of omgekeerd. Ook de verschillende categorieën (zoals boerderij, bos of strand) zorgen voor voldoende afwisseling.

Gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play

5. Jungle tijd

In deze app leren allerlei schattige dieren je kind spelenderwijs kloklezen. Ze kunnen zelfs de tijd leren lezen in een andere taal. Kinderen kunnen ook zelf hun favoriete dier kiezen om de klok mee te lezen. De vele dierengeluiden en sprekende klok houden je kindje geboeid om telkens een nieuwe vraag op te lossen.

Verkrijgbaar in de App Store – € 3,49

6. Tafeltrainer

Met de app ‘Tafels Oefenen Geheugen Training’ leert je kind op verschillende manieren de wiskundetafels. Waarom je kinderen in hemelsnaam vrijwillig hun tafels zouden willen inoefenen? Door de quizvorm en een memoryspel voelt het niet als studeren. De app werkt ook met een soort van beloning, wat het extra uitdagend maakt voor kinderen om de juiste oplossing te vinden. Er verschijnt namelijk bij iedere juiste oplossing een diertje dat geluid maakt.

Gratis verkrijgbaar in de App Store

7. Een verre reis

‘Een verre reis’ is het eerste interactieve boek van de geprezen Nederlandse auteur Toon Tellegen. De app is meerdere malen bekroond tot beste Kids App. Tijdens het verhaal voert je kind kleine opdrachten uit om zo naar het volgende hoofdstuk te kunnen gaan. Je kleintje kan lezen op zijn eigen tempo, en zelfs een pauzeknop induwen. De sprookjesachtige tekeningen, de mooie soundtrack en het prachtige verhaal zorgen er samen voor dat jouw oogappel in helemaal het verhaal gezogen wordt.

Verkrijgbaar in de App Store (€ 1,09) en Google Play – € 0,99

Tekst: Julie Driessen

Meer leren?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here