Belgische Mucovereniging lanceert #mucosocks-collectie

Door -
mucosocks
De Mucovereniging vzw geeft de aftrap van de Europese Mucoweek, van 16 tot 22 november, met de lancering van een unieke sokkencollectie.

#mucosocks

Met de nationale campagne #mucosocks wordt er aandacht gevraagd voor de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte. Onder anderen Kürt Rogiers, Philippe Geubels en Koen Wauters zetten hun beste ‘voetje’ voor en steunen de ruim 1.300 Belgen die lijden aan mucoviscidose. De sokkencollectie bevat verschillende maten en is vanaf vandaag verkrijgbaar via de campagnewebsite van de Belgische Mucovereniging.

Mucoviscidose, kortweg muco, is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. 1.320 mensen strijden dagelijks tegen de symptomen van taaislijmziekte in ons land. Deze hebben een enorme impact op het dagelijkse leven. Naast onder andere ernstige spijsverteringsproblemen, kampen de meeste mensen met muco met een sterk verminderde longcapaciteit. Dit wordt veroorzaakt door aanhoudende infecties en ontstekingen in de longen.

Muco in cijfers

  • 1 op 20 Belgen is drager van het gen
  • Elke 10 dagen wordt er in België een kindje met muco geboren
  • 1.320 Belgen kampen met muco
  • Therapie neemt dagelijks tot 4 uur in beslag
  • Er zijn meer dan 2.000 verschillende mutaties van muco bekend
  • De levensverwachting voor patiënten die nu geboren worden ligt tussen de 40 à 50 jaar, wat niet wegneemt dat veel patiënten vandaag nog overlijden rond dertig jaar.

Doe de muco move!

In de campagnevideo dansen mucopatiënten Lucie (11), Lukas (28), Ramy (32) en Tatiana (31), met speciaal voor de campagne ontworpen kleurrijke #mucosocks. De campagnevideo is te zien op de campagnewebsite van de Mucovereniging en is een warme oproep aan iedereen om zijn/haar dansschoenen aan te trekken en de Mucovereniging te steunen. Wie voor slechts 10 euro een paar #mucosocks koopt, geeft op die manier zuurstof aan het muco-onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

©Youtube

Geld voor wetenschappelijk onderzoek is nog steeds broodnodig. “Mucoviscidose is niet alleen een zeldzame, maar ook een erg dure ziekte. Onze kennis over mucoviscidose wordt elke dag beter, maar jammer genoeg blijft de ziekte tot op vandaag levensbedreigend en ongeneeslijk. De nieuwe generatie medicijnen die op de markt komen, geven de ruim 1.300 mucopatiënten hoop omdat ze niet alleen de symptomen behandelen, maar de ziekte ook echt ten gronde aanpakken op het niveau van het basisdefect. Met onze sokkenverkoop steunen we het muco-onderzoek in de hoop dat we de ziekte op een dag uit de wereld kunnen helpen”, aldus Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging.

De #mucosocks zijn er zowel voor volwassen als kinderen, voor zowel mannen als vrouwen. De collectie met happy colors en junglemotief bestaat in verschillende maten en verwarmt niet enkel je voeten maar ook je hart.

mucosocks

€ 10 – Shop ze hier!

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here