5x tips om thuis een communie- of lentefeest te organiseren

Door -
communie lentefeest thuis
©Shutterstock
Hoe begin je eraan? Wat vinden de kinderen leuk? Wat geef je de gasten te eten? Een groot communie- of lentefeest organiseren bij jou thuis lijkt misschien onbegonnen werk, maar met enkele handige tips kom je al een heel eind.

Zo wordt het een geslaagd feest!

Cadeautjestafel

Voorzie een aparte tafel voor de cadeautjes en een leuk mandje om de gekregen centjes in op te bergen. Zo raakt je kind niets kwijt op de grote dag.

Doosjes voor kliekjes

Wie een barbecue of een etentje geeft, zit de volgende dag vaak met overschotjes. Als je plastic doosjes voorziet, kun je de restjes na afloop meegeven met je gasten.

Vraag hulp

Een communie- of lentefeest bij je thuis organiseren vraagt heel wat werk. Wees niet bang om op de dag van het feest wat hulp te vragen. Terwijl jij in de kerk of op school van de plechtigheid geniet, kunnen enkele vrienden de laatste regelingen treffen.

Ravotkledij

Je communicant of lentekind zal niet de hele tijd braaf op z’n stoel blijven zitten. Voorzie dus een extra outfit die vuil mag worden. Let wel: neem eerst genoeg foto’s mét de feestkledij vooraleer je zoon of dochter deze outfit aantrekt.

Herinneringen vastleggen

Maak tijdens het feest een groepsfoto en mail die na afloop naar alle genodigden. Een toffe attentie én leuke herinnering!

Nóg meer tips

Een communie- of lentefeest is een uiteraard fijne gebeurtenis, maar er komt toch heel wat bij kijken. Inclusief een portie stress en dilemma’s. Om deze periode stressvrij te doorstaan helpen we graag een handje met nog meer tips, lees maar!

Ook de moeite:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!