De vijf allerleukste (gratis!)doe-tips voor je kinderen deze herfst

Door -
Child in autumn
Voor minicultuurliefhebbers! Voor speelvogels! Voor de allerkleinste avonturiers! Wij somden de vijf leukste doe-activiteiten op voor je bengels deze herfst.
Nog leuker: ze zijn allemaal gratis! Waar wacht je nog op?

PLAYMOBIL® STORIES

PLAYMOBIL® België lanceert een bijzonder initiatief: PLAYMOBIL® STORIES: zes interactieve luisterverhalen waarbij kinderen hun fantasie los kunnen gooien én hun taalontwikkeling stimuleren. Twee vliegen in één klap!

De verschillende verhalen -van popcorn producerende draken tot astronauten die limonade ontdekken op Mars- werden bedacht door auteur Thaïs Vanderheyden. Elk verhaal heeft een open einde heeft om kinderen zélf het slot te laten bepalen. Kun je je al voorstellen welke hilarische eindes jouw bengel verzint? Dé ideale tip voor regenachtige herfstdagen in de zetel!

De eerste 6 verhalen zijn hier gratis te beluisteren!

WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN

Op 7 oktobervan 11u tot 18u, gaat de derde editie van het gratis stadsfeest ‘Wildemannen Woestewijven’ opnieuw van start.

Eén week voor de verkiezingen overhandigt de Gentse burgemeester Daniël Termont de sleutel van zijn stad aan de kids. Het oude justitiepaleis van Gent wordt de uitvalbasis waar kinderen zich hele dag lang kunnen uitleven met muziek, installaties, dans, theater en workshops. Samen met Vrouwe Justitia stomen kids een nieuw revolutionair wetboek klaar, waarbij kinderen optreden als ambassadeurs van de toekomst.

Meer info? Neem hier een kijkje!

PLAY KORTRIJK

Wie met kids een out-of-the-box cultureel uitje wil plannen, hoeft niet verder te zoeken. Van 23 juni tot 11 november kan iedereen gratis genieten van kunst tijdens PLAY Kortrijk. Meer dan 40 (inter)nationale kunstwerken fleuren de Kortrijkse binnenstad op met als centraal thema ‘spelen’.

Meer info? Neem hier een kijkje!

ER WAS EENS IN OOSTENDE

Er was eens… een groen park in hartje Oostende. Het Leopoldpark wordt dit najaar opnieuw voor de allerkleinsten met nog een extra vleugje magie uitgedost tijdens ‘Er was eens..’!

Geniet van 27 oktober tot en met 1 november van straatacts, theatervoorstellingen, workshops en spannende verhalen of verkleed je in je favoriete sprookjesfiguur in het magische Leopoldpark. Elke dag van 14u tot 18u!

Meer info? Neem hier een kijkje!

STREET ART IN HASSELT

Deze herfst hoef je niet naar verre oorden te trekken om cultuur op te snuiven met het hele gezin. Trek op artistieke expeditie naar Hasselt met de nieuwe, gratis app ‘Street Art Cities‘ en ontdek op eigen houtje de roots van legale street art in België.

Meer info? Neem hier een kijkje!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here