Een huis vol lekkers: bananenbrood met blauwe bessen

Door -
Mmm, wat zit daar in de oven dat het hele huis met een heerlijk zoete geur vult? Het is bananenbrood met blauwe bessen! Lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert. Een topper die je samen met de kinderen in een handomdraai bakt. Wat een leuk idee voor in de herfstvakantie!

Bananenbrood met blauwe bessen

Dit heb je nodig:

  • 2 of 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 150 g bruine suiker
  • 125 g zachte boter
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 vanillestokje
  • 150 g yoghurt
  • 150 g blauwe bessen
  • 220 g bloem

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beboter een cakevorm en bestrooi met bloem.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het zwarte merg eruit.
  4. Klop de boter, de eieren, het vanillemerg en de suiker in een kom tot een licht en luchtig geheel.
  5. Plet de bananen en meng ze samen met de yoghurt onder het cakebeslag.
  6. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng goed.
  7. Rol de blauwe bessen in een dun laagje bloem en schep ze onder het cakebeslag.
  8. Giet het beslag in de cakevorm en bak 45-50 minuten.

Een huis vol lekkers

Dit recept komt uit het kinderkookboek van Felicita Sala waar zelfs de grote Ottolenghi en de populaire tv-chef Rachel Khoo helemaal gek van zijn. Het boek heet Een huis vol lekkers en omvat 15 recepten om samen van te smullen. Het verhaal start in de Granaatappelstraat nummer 10 waar het heerlijk begint te ruiken, maar al snel ontdek je dat elke buur bezig is met zijn eigen klassieker te bereiden voor een groot feestmaal.

De recepten zijn kindvriendelijk, wat wil zeggen dat elk kind ze kan maken en ze uiteraard ook heel erg lekker zijn. Ze zijn zorgvuldig uitgepikt en komen uit alle wereldse windstreken. Een ontdekkingsreis aan smaken, dus!

Verschenen bij Davidsfonds – 16,99 euro. Je koopt het hier.

Nog meer lekkers:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here