Op reis in eigen land: 8 superleuke gezinsuitjes

Door -
© www.terhillscablepark.be
De zomervakantie is hét moment bij uitstek om samen met het hele gezin leuke dingen te gaan doen. Wij bezorgen je alvast enkele inspiratie-ideetjes!

Terhills Aquapark

Zoek je een leuke wateractiviteit? Breng dan zeker een bezoek aan Terhills Aquapark, een uitdagend opblaasbaar aquapark met obstakels tot wel 4 meter hoog.

De waterattractie laat 140 mensen per uur tegelijk klimmen over hindernissen, glijden over de kussens en genieten van een echt waterspektakel. Het aquapark staat voor 1500m² waterplezier en is toegankelijk voor iedereen vanaf acht jaar.

Dagje Mechelen

Bezoek Mechelen met je kinderen. In dé kinderstad van Vlaanderen zijn er interactieve wandelingen en beestige ontdekkingstochten. Mechelen verbaast en verrast, bijvoorbeeld als je op stap gaat met een Prikkelpakket, om te degusteren, van appeltaartjes tot artisanale zoetigheden. Attracties voor kinderen? Die zijn er in Mechelen bij de vleet: de Sint-Romboutstoren, Planckendael, Technopolis, Speelgoedmuseum. Altijd fun verzekerd, zoals in de groene oases en de speeltuinen van de stad.

Zomerbar Antwerpen

De Zomerbar in de bocht van de Schelde is een echte vakantieplek in de stad. Je komt helemaal tot rust met een boek terwijl je kinderen zich vermaken in de fantasierijke speeltuin. Leuk extraatje: twee kleine theatervoorstellingen en een zotte kermis voor de kinderen landen deze zomer in deze stadsoase!

Zandsculpturenfestival

Circa 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Klein Strand van het Oostende. Het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer. Ideaal voor kleine kindjes! Meer info vind je hier.

Bijzonder museum

Zin in een unieke wandeling door het ondergrondse en verborgen Brussel? Ga dan naar het rioolmuseum. In dit museum komt iedereen te weten waar, wanneer en hoe de riolen werden aangelegd. Op een speelse en didactische manier kan je kind de verschillende aspecten van waterzuivering leren en zo veel meer. Ook een wandeling door de huidige overkoepeling van de Zenne en in een collector staan op de planning.

Vleugje nostalgie

De 40-plussers onder ons kennen de Grotten van Han zeker wel nog van een verplicht schoolbezoek. Het Domein van de Grotten van Han, is ondergronds nog altijd mysterieus maar nu met een ingenieuze moderne LED verlichting en extra animaties. Ook bovengronds is het beestig interessant met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan. Uit nostalgische overweging is het zeker de moeite waarde om met je (klein)kinderen het de Grotten en het Wildpark te herontdekken. Reis naar Han, voor een vleugje nostalgie, maar ook om het Wildpark te ontdekken, samen (klein)kinderen.

Gipsy Village

Houden jouw kinderen ook zo van de zon en buiten spelen ? Dan is Gipsy Village op ‘t eilandje te Nieuwpoort de ideale plek voor jullie! Terwijl jullie als ouders op het zonneterras of aan de bar genieten van een cocktail of andere verfrissing beleven jouw (b)engeltjes de tijd van hun leven op het buitenspeeldorp. Een ballenbad, speleobox, nettenlabyrinth, reuzeglijbaan, trampoline’s en nog zoveel meer!

Kinderpoëzieroute

Het gesproken woord is ook kunst, dachten ze in Gent, en dus maakten ze er geen beeldenparcours, maar een poëzieroute voor kinderen. Een doe-boekje leidt de kinderen langs 10 poëtische plekjes in de binnenstad. Bij elke halte staat een toepasselijk gedicht én een speelse opdracht. Echt leuk om te doen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!