Familiewandeling: zo ga je zonder morren samen op pad

Door -
gezinswandeling
©GettyImages
Nog geen weekendplannen? Wat dacht je van een deugddoende wandeling met het hele gezin? Al kan het wel een hele uitdaging zijn. 'Dit is saai!' 'Ik ben moe!' 'Is het nog lang?' Enkele tips om jullie alvast op weg te helpen.

Tips voor een stressvrije wandeling:

 

Speelse bezigheidstherapie

Neem onderweg even de tijd om spelletjes te spelen en dieren te spotten. Leer je kinderen een kompas te gebruiken of laat hen foto’s maken. Geocoaching valt ook erg in de smaak bij kinderen.

Pas je verwachtingen aan

Hou rekening met de fysieke mogelijkheden van je kleine stappers. De maximale afstand schat je als volgt in: 1 jaar = 1 km. Hebben ze het punt bereikt dat ze ‘echt niet verder kunnen’? Leid hun aandacht dan af met een gesprek over een onderwerp dat hen boeit. Voor je het weet ben je weer een kilometer verder zonder gezeur!

Een eigen rugzakje

Geef hen een eigen rugzak met wat proviand. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar mag het gewicht van hun rugzak maximaal 10% van het lichaamsgewicht bedragen. Voor tieners is dat 20%.

Lekkere traktaties voor meer energie

Voorzie minimaal 1 à 2 liter drank per kind per dag en wissel hun voorraad water af met een brikje chocolademelk of een fris sapje. Qua voeding hou je best hetzelfde ritme aan als thuis. Het vooruitzicht op een picknick halverwege de wandelroute is altijd een goede motivator.

De perfecte outfit

Onmisbaar: lichte, sneldrogende kledij in laagjes en stevige wandelschoenen met een goede zool. Denk ook aan een zonnehoedje of pet, een zonnebril en een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

 

Familiewandeling: wat neem je mee?

1 / 9
Rugzak

€ 45 – Dakine 

Drinkbus

€ 29,95 – Kambukka 

Lunchbox

€ 27,95 – Eco Lunchbox 

Regenjas

€ 9 – Quechua

Kinderkompas

27,25 – Silva

Anti-teek spray

€ 10,45 – Care Plus

Verrekijker

€ 24,95 – Haba 

EHBO-kit

€ 42,75 – Care Plus

Hoedje

€ 23,90 – Herman

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here