Gezonde(re) alternatieven voor sintsnoep

Nu hij in het land is, merken we opnieuw hoeveel snoep Sinterklaas te bieden heeft. Chocolade, pepernoten, speculaas... we kunnen er deze periode maar niet genoeg van krijgen. Maar de calorieën die erin verborgen zitten, willen we liefst van al niet onder ogen komen. Toch kan de Sint ook gezonde(re) alternatieven voorzien...

Chocolade

Figuurtjes uit chocolade bevatten niet alleen heel wat calorieën, ze barsten ook van de verzadigde vetten. Niet zo gezond dus, maar wist je dat een stukje pure chocolade beter is voor je lijn? Bovendien zorgt deze chocolade – door een grotere dosis pure cacao – voor een gelukkig gevoel.

Speculaas

Zalig toch, zo’n speculaasje bij de koffie? Maar dit lekkers bevat heel wat suikers. Ook hier komt het er dus op aan om niet te overdrijven met dit snoepgoed. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan in de keuken en speculaas zonder suiker maken.

Pepernoten

Een lekkernij die vooral in Nederland heel populair is, maar de laatste jaren ook naar ons overgewaaid is. De kleine ‘nootjes’ bestaan uit heel wat verzadigde vetten. Bovendien heb je de neiging om hier telkens te veel van te eten, omdat het zo’n kleine hapjes zijn. Ook hier kun je zelf pepernoten maken zonder suiker en boter. Een recept vind je op gezondnu.nl.

Alternatieven

Af en toe een figuurtje uit melk- of witte chocolade, een heerlijke speculaas van de bakker of een paar pepernootjes kunnen natuurlijk geen kwaad. Maar misschien kan de Sint ook wel gezonde dingen zoals mandarijntjes in de schoen droppen?

Bron: Gezondnu.nl

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!