Top 10 kerstfilms voor kinderen

Door -
kerstfilms voor kinderen
©GettyImages
Deze kerstvakantie kun je het extra gezellig maken door 's middags samen onder een dekentje te kruipen en een kerstfilm – geschikt voor kinderen – te bekijken. Hier is alvast een overzichtje van onze favoriete kerstfilms voor kinderen.

Kerstfilms voor kinderen: de top 10 van onze redactie

Klaus

In het langverwachte ‘Klaus’ wordt een jonge postbode naar de Noordpool gestuurd, waar hij bevriend raakt met een teruggetrokken speelgoedmaker. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.

Bekijk hier de trailer:

Christmas Chronicles

In ‘Christmas Chronicles’ kruipt Kurt Russell in de rol van de Kerstman. Uiteraard staat de Kerstman in deze film centraal, maar het begint bij een broertje en zusje wiens wens het is om de kerstman te zien terwijl hij de cadeautjes bezorgt. Wanneer ze klaarstaan met hun camera gebeurt er echter iets wat ze niet verwacht hadden en gaan ze mee op een bijzondere en avontuurlijke reis.

Bekijk hier de trailer:

Elf

Op kerstavond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool waar hij wordt opgevoed door Papa Elf. Na een paar jaar beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past. Vastbesloten om de plek te vinden waar hij thuishoort, reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Als hij merkt dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is, is hij vastbesloten om de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en tegelijkertijd te bewijzen dat de Kerstman wel degelijk bestaat!

Bekijk hier de trailer:

The Grinch

Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss vertelt over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Grappig, hartverwarmend en een visueel feestje.

Bekijk hier de trailer:

The Polar Express

Welkom aan boord van ‘The Polar Express’! Dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten … Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers!

Bekijk hier de trailer:

The Nightmare Before Christmas

Pompoenkoning Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. Maak je klaar voor een oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur!

Bekijk hier de trailer:

The Santa Clause

Dit hilarische en hartverwarmende verhaal van Disney onthult alle geheimen van de Noordpool. Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Als dat maar goed afloopt …

Bekijk hier de trailer:

Home Alone

Deze klassieker kan en mag niet in dit lijstje ontbreken. Ook al hebben we hem al 10 keer gezien, dit jaar staat hij weer op het programma. Voor degenen die de laatste 30 jaar onder een steen hebben geleefd: ‘Home Alone’ gaat over de kleine held Kevin. Zijn ouders gaan op vakantie en ze laten hem achter in hun grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen.

Bekijk hier de trailer:

Arthur Christmas

Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Je ontdekt het in deze kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.

Bekijk hier de trailer:

Super Monsters Redden Kerstmis

Het is kerstavond in Paddenburg en de Super Monsters komen bij elkaar om alles te versieren, het vermiste rendier van de kerstman te vinden en Kerstmis te redden!

Bekijk hier de trailer:

MEER LEUKS VOOR DE FEESTDAGEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!