Kidsproof (herfst)wandelingen

Door -
herfstwandeling met kinderen
©GettyImages
Het is weer herfst, het leukste seizoen van het jaar voor een heerlijke (bos)wandeling! De prachtige bladeren die onder je voeten kraken, een zoektocht naar de mooiste paddenstoel en kastanjes rapen om mee te knutselen. We zetten enkele leuke kinderwandelingen voor je op een rijtje.

Buggenhoutbos

De eyecatchers van het Buggenhoutbos zijn ongetwijfeld de imposante eiken. Er is voor ieder wat wils maar gezinnen met kinderen zullen veel plezier beleven op de Konijnenberg, met een speelzone van 10 hectare waar je de paden mag verlaten. Je kunt er tevens picknicken in de volle natuur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tibo Ceulers ~ Belgium (@tiboceulersphotography) on


Meer info vind je hier.

Reigerpad

Op het Reigerpad (5 km) leren de kinderen alles over het leven in het bos en het water. Ze komen 14 speelse en leerrijke elementen tegen zoals een boomtelefoon en reuzenxylofoon. De eekhoorntjeskronkel (0,5 km) leidt naar een avontuurlijk hindernissenparcours. Het lieveheersbeestjespad (2,5 km) is een verkorte route, geschikt voor buggy’s en andersvaliden.

Foto(’s): Bosland

Meer info vind je hier.

Kabouterberg

De Kabouterberg, op de Kempense Heuvelrug, is een unieke belevenis voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het is een bosrijke plek met zand- en duinruggen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen. Volg de wegwijzers en maak zo een mooie wandeling van 1,5 km. Starten doe je aan het huisje in de Kabouterstraat in Kasterlee. Onderweg kom je o.a. een doolhof, tunnel, bruggetje en podium tegen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fun voor Kids (@fun_voor_kids) on


Meer info vind je hier.

Tutterpad

Volg samen met je kind de bordjes met de tutjes en wandel in een lus van 2,9 km door Olmen. Onderweg leren ze bij de opdrachtenborden meer over het zooggedrag van jonge dieren. Daarbij kan je kind zich meten met deze babydiertjes. Zeker als je een kleuter hebt die zijn of haar tutje stilaan ontgroeid is, is deze wandeling een hele belevenis, want je kunt onderweg het tutje achterlaten in de Tutjesboom. Deze boom staat op het speelpleintje van de Kruisblokken (ongeveer halverwege de wandeling) waar je kind kan spelen en ravotten.

© Toerisme Balen
© Toerisme Balen

Meer info vind je hier.

Klankenbos

Tussen de bomen van Klankenbos zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tip: Combineer de wandeling met een bezoek aan openluchtspeeltuin Scoutsrally waar je kinderen zich kunnen uitleven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Musica Impulscentrum vr Muziek (@musicaimpulscentrumvoormuziek) on


Meer info vind je hier.

Westhoek KD’s tocht ‘Oma’s Geheime Recept’

De Westhoek KD’s tocht ‘Oma’s Geheime Recept’ is een wandeltocht in Vleteren, speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Die moeten een ontbrekend ingrediënt vinden, iets waar ze zo’n drie uur voor nodig hebben. Tussen de opdrachten die naar dat ingrediënt leiden, staan ook allerlei leuke recepten om thuis te proberen.

Meer info vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here