10 kindvriendelijke hondenrassen die perfect in een gezin passen

© iStock
Een hond in huis halen wanneer je (kleine) kindjes hebt? Dat hoeft geen probleem te zijn! Deze 10 hondenrassen zijn superlief in het gezelschap van kinderen.

Een pluizige poedel of een knuffelige golden retriever? Er zijn zoveel hondenrassen, waardoor het moeilijk is om een hond te kiezen die geschikt is voor het gezinsleven.

10 kindvriendelijke hondenrassen:

Bichon

Een Bichon is van nature uit heel zachtaardig. Het is bovendien een heel trouw ras en een kleine dagelijkse wandeling volstaat.

Golden Retriever

Een golden retriever is een uitstekende keuze voor een actieve familie. Een grote tuin én lange wandelingen zijn de droom van dit ras.

Franse Bulldog

Een Franse Bulldog heeft natuurlijk heel veel energie, maar is ook ontzettend intelligent, loyaal en geduldig met kinderen.

Newfoundlander

Een newfoundlander is een moedige en hele lieve hond. Omdat dit grote honden zijn, genieten ze optimaal wanneer je een grote tuin hebt.

Cavalier King Charles

Een Cavalier King Charles spaniël houdt van gezelschap en is dus heel lief voor kinderen.

Ierse Setter

Ierse setter is een heel actieve, speelse hond die houdt van wandelingen in de vrije natuur.

Engelse Bulldog

Een Engelse dog is een hond met weinig energie en past dus perfect bij een gezin met hele kleine kindjes.

Labrador

Een labrador leert graag bij en past perfect bij een actieve familie die graag tijd spendeert aan haar huisdieren. Deze hond heeft z’n dagelijkse wandelingen meer dan nodig!

Poedel

Vaak wordt de poedel gezien als een mooi gezelschapsdier voor oudere dames, maar deze hond is ook uitermate geschikt voor gezinnen met kids die een allergie hebben. Bovendien is dit een heel slimme hond!

Bastaard

Waarom kies je geen bastaard uit het asiel? Informeer je goed, want het is een fabeltje dat er geen lieve honden in het asiel zitten.

#sleepingonthecouch #bestfriends #dog #vuilnisbakkenras #zwerfhond

A post shared by Inez te Hennepe (@ieteha) on

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!