kookboek kinderen
©UitgeverijAverbode

Kookboek leert kinderen tellen terwijl ze taartjes bakken

77 procent van de leerkrachten ziet dat steeds meer leerlingen moeite hebben met rekenen. Dat blijkt uit een rondvraag van Uitgeverij Averbode. Onderzoek van de KU Leuven toonde bovendien ook aan dat door corona veel leerlingen een leerachterstand hebben, die zelfs tot een half jaar kan oplopen. Wiskunde blijkt één van de moeilijkste vakken. Uitgeverij Averbode brengt daarom nu het boek ‘Wiskunde? Daar bak je wat van!’ uit.

Wiskunde kan ook tof zijn

Dankzij het boek ‘Wiskunde? Daar bak je wat van!’ willen de auteurs Maryse Collignon en Valériane Gréban aan kinderen tonen dat wiskunde ook heel simpel en zelfs tof kan zijn. Aan de hand van twintig lekkere recepten — van vulkaantjes met chocolade-lava tot verrassende courgettetaart — leren 8- tot 12-jarigen samen met hun ouders spelenderwijs wiskundige problemen oplossen. Met een smakelijk resultaat als gevolg.

DE REGEL VAN DRIE? DAT SMAAKT NAAR MEER!

Zo leren kinderen onder meer de regel van drie door het berekenen van de prijs van een smoothie bijvoorbeeld of het gemiddeld gewicht van een aardbei bepalen door het bereiden van een aardbeienrolletje. Na ieder recept bereid te hebben, krijgen kinderen een wiskunde-opdracht aangepast aan hun leeftijd.

Maryse Collignon, logopediste en auteur van het boek: “Al bakkend, leren kinderen concreet omgaan met ingrediënten. Ze leren het gewicht bepalen van een cake, maar ook hoe ze schattingen kunnen maken. Daarnaast leren ze ook over vaste en vloeibare stoffen. Op die manier zien ze in dat de vraagstukken die ze in de wiskundeles moeten oplossen niet enkel theoretisch zijn, maar dat ze ook een praktisch nut hebben.”

kookboek kinderen
©UitgevrijAverbode

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Averbode en is vanaf 2 november in de winkels beschikbaar.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."