Ontroerend: deze organisatie schenkt sportprotheses aan kinderen

Door -
© Shutterstock
De vereniging Android 34 zoekt kinderen waar ze een gratis sportprothese aan kunnen schenken. 'Gewone' protheses zorgen ervoor dat kinderen terug kunnen stappen, maar vaak is het nog onmogelijk om hun lievelingssport te beoefenen of om te ravotten zoals vroeger.

Golfspeler Cédric Lescut richtte de organisatie Android 34 op in 2014 nadat hij een deel van zijn rechterbeen verloor. Hij speelde golf op een veelbelovend niveau.

Opnieuw trainen

Cédric bleef echter niet bij de pakken neerzitten en startte met handigolf. Na zijn revalidatieproces begon hij opnieuw te trainen, nam deel aan toernooien van de European Disabled Golf Association (EDGA) en als kers op de taart werd hij eerste in de ranking van de Professional Golfers Association (PGA) Benelux. “Golf heeft mijn leven gered” zegt hij vaak.

Betaalbare sportprotheses

Cédric zag het als bijna als vanzelfsprekend om een initiatief op te richten. In België wordt een gewone stapprothese terugbetaald door het ziekenfonds, maar met deze protheses kun je niet sporten. Cédric wil kinderen na een amputatie de kans geven om nog evenveel te kunnen ravotten en sporten als vroeger. Bovendien worden de protheses op maat gemaakt, maar onderling verwisseld in een systeem wanneer de kinderen te groot worden voor hun prothese.

Kandidaten gezocht

Er zijn al 14 kinderen geholpen, en er is nu budget om nog eens 25 kinderen te voorzien van een sportprothese. Nu hoeven ze enkel nog kandidaten te vinden, wat niet zo makkelijk is als ze dachten.

Denk jij dat jouw kind in aanraking komt, of ken je iemand die dit zou kunnen gebruiken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Android 34 via deze link.

Lees meer:

Top 10 van kindvriendelijke wintersportplaatsen
12 x mooie kapsels voor mama’s
Dit zijn de beste steden om te wonen met kinderen


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here