Prachtige geluidsboekjes voor baby’s en peuters

Door -
Samen met je kindje in boeken kijken is al vanaf het prille begin een heerlijk moment. Deze leuke geluidsboekjes zijn dan ook een aanwinst in de kinderboekenkast!

Daar zat een aapje op een stokje

Over de hele wereld zingen ouders al eeuwenlang dezelfde kinderliedjes. En elk land heeft zo wel zijn favoriete melodietje. Dit boek brengt muzische pareltjes vanuit de verschillende windstreken samen. Via een handige QR-code kun je samen met je kindje onder andere Arabische, Spaanse, Engelse en Turkse dierenliedjes meezingen.

Daar zat een aapje op een stokje en andere dierenliedjes van hier en elders – Esmé Bos & Bart Voet met illustraties van Fleur van der Weel. Uitgeverij Davidsfonds – shop hier.

‘Ik zag twee beren’

Sommige kinderliedjes zijn cultureel erfgoed. Ken jij iemand die nog nooit ‘Ik zag twee beren’ heeft gezongen? Zo’n klassiekers als deze zijn er natuurlijk om door te geven van generatie op generatie. Daarom verzamelde ‘Ik zag twee beren’ 50 bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd in een mooi vormgegeven boek.

‘Ik zag twee beren’ 50 bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd – Thysa Zevenbergen. Uitgeverij Volt – shop hier.

Kikker is verliefd

Wat een fantastisch nieuw concept van Max Velthuijs en zijn geliefde kikker. Deze klassieker vind je nu als inspreekprentenboek. Met dit opneembare prentenboek kun je je kindje elke avond voorlezen, waar je ook bent. Druk op de opnameknop en lees het verhaal voor, zodat je (klein)kind altijd je stem kan horen. Om te bewaren en keer op keer te beluisteren.

Kikker is verliefd – Max Velthuijs. Uitgeverij WPG Kindermedia – shop hier.

Een boek vol geluid

Een boek vol geluid … zonder geluid. Je leest het goed: in dit interactieve boek maak jij zelf het geluid en ga je op ontdekkingstocht met je eigen stem. Hoe het in zijn werk gaat, zie je in onderstaand filmpje. Hoe tof!

Een boek vol geluid – Hervé Tullet. Standaard Uitgeverij – shop hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Even rusten

Het is al talloze keren wetenschappelijk bewezen: klassieke muziek werkt ontspannend en helpt ook perfect om samen met je kleintje een rustmoment in te lassen. Met lieve illustraties van verschillende babydieren ontdek je virtuozen als Mozart, Schubert, Fauré, Satie en Pachelbel.

Even rusten muziekboek – Sam Taplin. Uitgeverij Usborne – shop hier.

Meer leestips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here