Driekoningentaart: zo maak je het

Door -
driekoningentaart
©GettyImages
Morgen vieren we Driekoningen en dat doe je met een lekkere, zelfgemaakte driekoningentaart. Met dit recept verras je klein en groot met een lekkere hap. Ideaal voor een woensdagnamiddag!

Drie koningen, geef mij een nieuwe hoed

Morgen is het weer zover: op zes januari lopen kinderen traditiegetrouw al zingend en verkleed door de straten, bedelend om een snoepje of wat zakgeld. En daar hoort natuurlijk een lekkere driekoningentaart bij!

Met dit simpel maar o zo lekker recept kan het niet mislukken.

Ingrediënten driekoningentaart

  • 3 eieren
  • 2 bladerdeegbodems
  • 80 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eierdooier
  • 1 koffieboon
  • 150 g amandelpoeder
  • 80 g poedersuiker

Bereidingswijze driekoningentaart

–    Warm de oven voor op 180°.
–    Meng de eieren, amandelpoeder, boter en vanillesuiker tot een glad deeg.
–    Leg een bladerdeegbodem in een taartvorm en verdeel het deeg erop.
–    Leg de koffieboon erin.
–    Leg de andere bladerdeegbodem op het beslag en druk de randen goed aan.
–    Smeer de bovenkant van de taart in met de losgeklopte dooier. Trek fijne strepen in het deeg met een vork.
–    Zet de taart ongeveer dertig minuten in de oven.
–    Laat de taart afkoelen en werk ze af met de poedersuiker en een feestelijk kroontje.

Smakelijk!

Psst, op Libelle Lekker vind je trouwens nog andere lekkere gerechten voor Driekoningen!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!