Mission impossible: dit meisje heeft ontembaar haar

Door -
Heb je het ook moeilijk om je dochter's haar te kammen? Dan mag je blij zijn dat je de mama van Shilah Calvert Yin (7) niet bent. Het meisje uit Melbourne heeft namelijk "Uncombable Hair Syndrome".

Stel je voor: je dochter haar haar met een borstel niet kunnen kammen. Zelfs met een stijltang krijg je het niet plat en enkel met een haarband of strakke vlechtjes blijft het haar uit het gezicht. Het is dagelijkse kost voor de Australische Shilah Calvert Yin. Haar haar kan gewoon niet getemd worden.

This is what we call bed hair!!! #uncombablehairsyndrome Silk pillows don’t even help 💤

Een bericht gedeeld door Shilah Madison Calvert-Yin (@shilahmadison) op

 Shilah heeft haar bijzondere blonde haardos te danken aan “Uncombable Hair Syndrome”, een zeldzame genetische aandoening die bij amper 100 mensen over de hele wereld voorkomt. Maar erg vind ze het niet. “Het is tenminste niet alledaags en saai, zoals het haar van veel andere mensen”, zegt ze in de Britse krant Daily Mail.

Pas negen maanden geleden kwam haar familie te weten dat Shilah de aandoening heeft. “Wanneer we het uitleggen aan anderen, denken ze meestal dat het een grap is of checken ze Google”, vertelt Celeste, de moeder van Shilah.

Ze maakte een instagram account aan waar Shilah kan pronken met haar unieke coupe en laat haar dochter af en toe modellenwerk doen. Zo weet Shilah dat ze zich niet moet schamen en leert ze zichzelf te accepteren.

A few more from her session today @bettinamanagement #uncombablehairsyndrome

Een bericht gedeeld door Shilah Madison Calvert-Yin (@shilahmadison) op

Bron: deredactie.be

LEES OOK

Fashionable haarbandjes voor je mini-me

Hoe was je best het haar van je baby of peuter?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here