Smakelijk: snelle en kindvriendelijke recepten

Door -
Tijdens de zomermaanden nemen we graag de tijd om uitgebreid te koken. Maar nu de drukke dagen weer op de loer liggen zijn de maaltijden best snel én kindvriendelijk! Met deze recepten tover je in een wip en een gauw een lekker en voedzaam gerecht op tafel:

Snelle en kindvriendelijke recepten

Snelle kippensoep


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 320 g kipfilet
  • 1 prei
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 el rijstvermicelli
  • 2 el bladpeterselie
  • peper

Bereiding: 

  1. Snij de kipfilet in stukjes en de prei in ringetjes.
  2. Doe ze samen in een pan en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 5 minuten borrelen.
  3. Voeg er de rijstvermicelli en gehakte bladpeterselie aan toe. Kook tot de vermicelli zacht is. Breng op smaak met peper (want kippenbouillon is op zich al tamelijk zout)

Gevulde paprika’s met quorn en rijst


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g quorngehakt
  • 200 g rijst
  • 250 g champignon
  • 1/2 kl venkel (poeder)
  • 2 el olijfolie
  • 4 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 100 g geraspte kaas
  • 1/2 kl verse oregano
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snij een plakje van de onderkant van de paprika’s zodat ze stabiel staan (zorg er wel voor dat je de onderkant niet opensnijdt). Snij het bovenste kapje eraf en haal de zaadjes eruit. Snij het afgesneden vruchtvlees – behalve de steeltjes – in kleine blokjes. Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in blokjes.
  3. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Zet de paprika’s erin. Bak de ui, paprika en champignons in wat olijfolie zacht. Voeg de quorn toe en bak even mee. Kruid met oregano, venkelpoeder, peper en zout. Meng er de rijst en de helft van de geraspte kaas door en schep de vulling in de paprika’s. Bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Bak de paprika’s 30 minuten in de oven. Schep de resterende vulling naast de paprika’s in de schaal.

Macaroni met pesto en gegrilde kip


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g macaroni
  • 500 g kipfilet
  • 100 g pesto (kant-en-klaar)
  • 1 sjalot
  • basilicum (enkele blaadjes)
  • 50 g parmezaan (schilfers)
  • 50 g pijnboompitten
  • 16 zongedroogde tomaten
  • boter
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en meng met de pesto.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de sjalot en snij de helft van de zongedroogde tomaten fijn. Snij de kip in hapklare stukken.
  3. Fruit de sjalot in een beetje boter en bak er daarna de kipblokjes krokant in.
  4. Voeg de kip, sjalot en de tomaatjes toe aan de macaroni. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even afkoelen en serveer met de rest van de zongedroogde tomaatjes, de parmezaan en pijnboompitten. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Organiseren kun je leren: tips voor drukke mama’s

Het leven van een mama is vaak druk-druk-druk. Met of zonder (fulltime) job: de dagen lijken zich als vanzelf te vullen, en weleens over te lopen. Gelukkig kun je met een paar kleine organisatietips die drukte een kopje kleiner maken.

Wanneer je écht geen tijd hebt:

Nog meer lekkere recepten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here