Spelletjes voor kinderen op oudejaarsavond

Door -
© iStock
Volwassenen kunnen de hele avond gezellig tafelen, maar voor kinderen geldt dat helaas niet. Daarom enkele leuke spelletjes en activiteiten om hen bezig te houden op oudejaarsavond.

Oudejaarsavond is voor iedereen een lange avond: uitgebreid tafelen, eventueel cadeautjes opendoen en aftellen tot het vuurwerk. Peuters doen tussen het eten en het vuurwerk meestal nog een dutje (en baby’s slapen er vaak gewoon door), maar kleuters of jonge kinderen wachten vol spanning tot middernacht. Die tijd kun je overbruggen met enkele leuke spelletjes en activiteiten.

Met deze spelletjes houd je je kinderen bezig op oudejaarsavond

Oudejaarsavond zoektocht

Verstop allerlei feestdecoratie – denk aan: slingers, hoedjes, brillen, toeters – in huis en laat de zoektocht maar beginnen! Instructies vind je hier.

Bron: Reasons to Skip the Housework

Glitterslijm maken

Bij feest hoort glitterslijm! Kies voor goud- of zilverkleurige glitter om slijm te maken dat helemaal in de eindejaarssfeer past. Instructies vind je in bovenstaande video.

Bron: YouTube

DIY Confetti popper

Met een ballon, een lege wc-rol en wat tape maak je gemakkelijk je eigen confettikanon. Instructies vind je hier.

Bron: Little Bins For Little Hands

Vuurwerk schilderen

Knip een lege rol van cadeaupapier in strookjes, dop hem in verf en maak prachtig ‘vuurwerk’ op een groot blad papier. Instructies vind je hier.

Bron: Learning 4 Kids

Toverstaf

Maak een toverstaf gevuld met glitters en diamantjes en betover iedereen! Instructies vind je hier.

Bron: Amy Latta Creations

DIY klappers

Lawaai maken? Dat hoef je kinderen geen twee keer te zeggen! Maak zelf feestelijke klappers door twee papieren bordjes tegen elkaar te lijmen en ze tijdens het lijmen te vullen met rijst, droge bonen of linzen en een stokje. Daarna versier je ze naar hartelust met stickers, glitters of steentjes.

Bron: Happiness Is Homemade

Glinsterend vuurwerk

Dit speelgoed ‘vuurwerk’ is minstens even mooi als de echte knallers. Bovendien staat het ook leuk als decoratie op tafel. Instructies vind je hier.

Bron: Kids Craft Room

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here