Jarig in de zomer? Zo maak je er een geweldig tuinfeest van!

tuinfeest voor kinderen
© Getty Images
Is jouw kind jarig in de zomer? Plan het feest dan buiten in de tuin. Dat is zoveel zaliger dan tussen vier muren. Met deze tips wordt het een tuinparty om nooit te vergeten.

Maak het gezellig met kussens en tapijten

De kans is groot dat je niet voldoende tuintafels en stoelen hebt om je tuin mee vol te zetten. En dat hoeft ook helemaal niet, want er wordt waarschijnlijk toch vooral naar hartelust gerend en gespeeld! En wanneer je de kids toch allemaal even rustig bij elkaar krijgt om iets te eten of te drinken, is er toch niets zo heerlijk als in een gezellig hoekje bomvol kussens neer te ploffen of samen op een tapijt wat te keuvelen. Wist je trouwens dat De Kringwinkel betaalbare tapijten, tafeltjes, poefs en zetels verhuurt? Zo tover je de tuin in no-time om tot een originele feestsetting.

Lekker eten dat tot de verbeelding spreekt

Hoe heerlijk de setting ook is, een top tuinfeest voor kinderen staat of valt nog altijd bij heerlijke hapjes, toch? En al helemaal als ze er, naast lekker, ook nog eens superleuk uitzien. Een kommetje chips of een fruitsaté met chocoladedip doen het altijd goed, maar wie graag experimenteert, wordt vast blij van onderstaande Pinterest-ideetjes:

 

Zelfbediening aan de limonadebar

Vul enkele limonadetaps met heerlijke (homemade) limonades. Jij hoeft niet de hele tijd de benen van onder het lijf te lopen om iedereen van drankjes te voorzien, en de kinderen vinden het zalig om hun eigen glaasje bij te vullen en van alle smaken te proeven. Win-win!
De natuurwinkel bij je in de buurt heeft vast een uitgebreid assortiment siroopjes die je simpelweg met water aanlengt voor een heerlijke limonade. Wat munt en limoen erbij en je limonades zien er, naast heerlijk, ook nog eens op-en-top professioneel uit. Voorzie ook wel verschillende kleuren bekers of zorg voor glasmarkers, zo raakt niemand z’n drankje kwijt. Die kan je kopen of zelf maken. Hieronder enkele ideetjes:
5 leuke en gemakkelijke tuinspelletjes

Wij houden ervan om gewoon lekker te keuvelen, een hapje te eten en een glaasje te drinken, maar op een tuinfeest voor kinderen haal je best wat leuke spelletjes boven om er een spetterend feest van te maken. Hieronder enkele supertoffe ideetjes:

Nog meer tips voor fun met de kids?

Zo creëer je het vakantiegevoel bij je thuis

Communie- of lentefeest: de leukste tips en ideeën voor een geslaagde dag!

Knutselen met de kids: maak zelf een coole feestbril

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here