Uit-tip: Lichtsprookje in Knokke-Heist

Van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 wordt de badstad Knokke-Heist omgetoverd tot een spectaculair lichtsprookje. Het magische outdoor evenement is één van de eerste lichtfestivals dat een verhaal als leidraad gebruikt. Ga jij mee op interactieve reis met De kleine prins?

Het poëtisch sprookje ‘Le Petit Prince’, het succesvolle boek van Antoine de Saint-Exupéry, vormt de basis voor een 3 kilometer lang interactief lichtparcours.  Tijdens deze wandeltocht kunnen jong en oud zich laten onderdompelen in een verlichte fantasiewereld.

Het lichtparcours

“Het is de bedoeling om het verhaal van ‘De kleine prins’ te illustreren in de straten. Langs het parcours ontdekken bezoekers met de hulp van hun smartphone acht innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars”, zegt Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme.

Kerstverlichting met een plus

Ook buiten het parcours speelt De kleine prins een rol in Knokke-Heist. De kerstverlichting krijgt een nieuwe look en volgt het thema van het Lichtfestival. De winkelstraten, pleinen en torens van de gemeente en deelgemeenten zijn feestelijk en feeëriek verlicht door planeten en glinsterende sterren.

Praktische info

Lichtfestival Knokke-Heist / Reis langs de sterren van De kleine prins
Vertrek- en infopunt: Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk 660
Data:
Op zaterdag 8 december is het openingsevenement. Verder kun je er terecht op
9, 15 en 16 december, 21 december t/m 6 januari. Telkens van 17 tot 22 uur.
Op 24 en 31 december zal er geen parcours zijn.
Toegang is gratis.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here