8x originele ideeën voor een verjaardagsfeestje in de herfst of winter

Door -
Een feestje organiseren voor zomerkinderen is makkelijk: een leuke picknick in het park of een uitje naar de speeltuin. Maar ook voor kinderen die geboren zijn in de herfst - of zelfs in putje winter - zijn er wel degelijk tal van leuke ideeën voor een fijn én origineel verjaardagsfeestje!

Frisse feestneuzen gespot!

Dat je zoon of dochter niet geboren is in juni, juli of augustus wil helemaal niet zeggen dat je niet naar buiten kunt om zijn of haar verjaardag te vieren. Integendeel zelfs: we zetten de leukste ideeën voor een origineel verjaardagsfeestje in de herfst of winter op een rij. Extra voordeel: zo halen ze ineens ook een frisse (feest)neus in die gezonde buitenlucht!

8x originele verjaardagsfeestjes in de herfst of winter

1. Winterbarbecue

Niet alleen in de zomer is een barbecue een leuk idee, ook in de winter kan het wel degelijk. Kleed je tuin gezellig aan met lampjes, vuurkorven en een paar buitenspelletjes en maak er een heus winterfeest van! Leuke extra: zorg voor een grote portie s’mores, een heerlijke kampvuurtraktatie die kwam overwaaien uit de VS en Canada.

Je kinderen kunnen er zelf mee aan de slag (maar hou uiteraard een oogje in het zeil):

  • laat hen een op een stokje gespieste marshmallow roosteren boven een vuurmand,
  • vervolgens pletten ze het heetgeblakerde smeuïge goedje tussen twee crackers en twee plakjes chocolade.

Smulpret verzekerd!

2. Boswachtersfeestje of bosbingo

Je kinderen houden wel van een stevige boswandeling? Zeker in de herfst is dat een superfijn idee. Houd bijvoorbeeld eens een ‘boswachtersfeestje’ waarbij het jonge gezelschap onder begeleiding van een boswachter het herfstige bos intrekt en er uitleg krijgt over fauna en flora.

https://www.instagram.com/p/B4232-WlLh4/

Of maak zelf een bosbingo:

  • maak twee prentkaarten waarop je allerlei dingen afbeeldt die de kinderen in het bos zouden kunnen terugvinden, zoals eikels, vliegenzwammen, eekhoorntjesbrood;
  • splits de groep in twee;
  • het team dat zijn kaart het eerst ‘vol’ heeft, mag ‘bingo’ roepen en wordt uitgeroepen tot winnaar.

Achteraf een lekkere warme kop chocomelk bij de plaatselijke brasserie en klaar: je originele verjaardagsfeestje in de herfst of winter is een grote hit.

3. Pannenkoeken-party

Van warme chocomelk gesproken, ook je feestje opbouwen rond een lekker vieruurtje is een fijn idee. Houd bijvoorbeeld eens een heuse pannenkoeken-party waarbij de kinderen niet alleen zelf mogen meebakken, maar hun eigen pannenkoeken daarna naar believen ook nog eens mogen versieren met wat zoete pracht en praal.

4. Winterwandeling (met of zonder lama’s)

Ook altijd een fijn idee – zelfs in de winter – is een wandeling met alpaca’s of ezels. Een gemiddelde wandeling met de schattige gezelschapsdieren duurt om en bij het uur: afhankelijk van waar de boerderij zich bevindt, wandel je door een landelijk landschap of langs de plaatselijke waterloop of kanaalgrachten. Een erg leuke en leerrijke tocht maak je bijvoorbeeld bij Alpaca Pachmana in Ham.

Voor je aan de wandeling kan beginnen, is er meestal eerst ook een alpaca- of ezelvoedersessie om de dieren te leren kennen. Afsluiten doe je alweer met een stomende kop chocomelk of een lekkere limonade. Niet alleen zullen de kinderen wellicht fier zijn op de alpaca of ezel aan hun hand, ze zullen er ook veel bijleren over het leven en de verzorging van de beestjes.

https://www.instagram.com/p/BwSgjLaJK4m/

5. Graffiti-feestje

Is je kind wel een beetje creatief aangelegd? Dan is een coole graffiti-workshop van de Graffiti-fabriek misschien een leuke optie voor een verjaardagsfeestje in de herfst of winter! De ‘fabriek’ komt – spuitbussen, graffiti-docent, verfplaten, beschermende kledij en nog wat ander materiaal incluis – helemaal naar je toe voor een namiddagje spray- en kliederpret.

Is je tuin niet groot genoeg voor een graffiti-festijn? Geen probleem, want tegen een prijs van € 35 per persoon kan de workshop ook doorgaan op een van de vaste locaties van de Fabriek. Niet alleen leren de kinderen een paar basistechnieken van de street art-discipline, ze gaan ook nog eens allemaal met een mooi kunstwerkje naar huis.

6. Ski-feestje in eigen tuin

Ook erg leuk voor een verjaardagsfeestje in de herfst of winter: organiseer eens een themafeestje met als rode draad ‘ski- en sneeuwpret’. Bouw het houten tuinhuis of de garagepoort voor de gelegenheid om tot een authentieke skihut: kleed het huisje aan met wat kerstlampjes, een alpenhoorn en wat andere ornamenten in Tirolerstijl en laat alle genodigden opdraven in ware ski- of winterkledij. Wat winterse hapjes betreft: ga voor pretzels, appelstrudel of een germknödel met vanillesaus. Leuke extra ook: koud zullen je kleine gasten het in hun ski-outfit alvast niet hebben.

7. Lasershooten of paintballen

Ook een topactiviteit voor een verjaardagsfeestje in de herfst of winter is indoor lasershooten. Avontuurlijke kinderen kunnen zich in waar cowboy-of maffiathema helemaal uitleven op een of ander spectaculair parcours. Bij Kids Adventure in Deinze krijg je er zelfs een partybox met cadeau voor de jarige en een kleinigheidje voor alle vriendjes en vriendinnetjes bij! Is het weer wél nog een beetje deftig, kies dan misschien voor een cool outdoor paintball-terrein.

8. Kunstschatten jagen in het museum

Tot slot: ook een verjaardagsfeestje in een van de vele hippe musea is een leuk idee. In het Gentse Design Museum kunnen kinderen aan de hand van Playmobil-figuren deelnemen aan een heus museum-spel, in museum M in Leuven kan de jarige met zijn vriendjes dan weer zelf creatief aan de slag in een heuse kunstworkshop en in het Antwerpse MAS gaan de kinderen op zoek naar bijzondere dieren uit Midden- en Zuid-Amerika Afsluiten doen ze met een teken- en knutselworkshop, én met taart en frisdrank natuurlijk!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here