Werelddierendag: 6x beestige activiteiten met dieren voor kinderen

Door -
Werelddierendag
Getty Images
Vandaag is het Werelddierendag. De ideale gelegenheid om je samen met je kroost te wagen aan een leuk diervriendelijk tripje. Van een 'beestige' online quiz tot een bezoekje aan de paardenmelkerij: zes tips voor echte dierenvrienden.

Werelddierendag: beestige familiequiz

Vandaag is het Werelddierendag. Speciaal om dat te vieren trakteert vzw AAP iedereen die van dieren houdt op een ‘beestige’ dierenquiz voor het hele gezin. Daag je huisgenoten uit om te ontdekken wie nu precies de grootste dierenkennis heeft bij jullie thuis of leer samen gezellig nog wat bij over jullie favoriete huisdier dat daar vast wel ergens rondtrippelt. Deelnemen doe je best als team: op die manier kunnen jullie elkaar niet alleen testen op de beschikbare dierenkennis, maar ook helpen bij twijfels.

Ready, set: inschrijven maar

De beestige online quiz wordt vanavond om 19u afgetrapt via Zoom. Zou je graag deelnemen, dan is je zo snel mogelijk inschrijven de boodschap! De quiz duurt ongeveer veertig minuten en is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Ook leuk: ben je leerkracht en heb je nog geen klasactiviteit voor Werelddierendag gevonden? Dan kan je last minute misschien deelnemen aan de online Beestige Klasquiz? Interesse: stuur dan als de bliksem een mailtje naar laurie@aapvzw.be!

Meer leuke activiteiten voor Werelddierendag:

  • Maak een tripje naar de kinderboerderij. Laat je kinderen heerlijk ravotten in een hooiberg, helpen de geitjes te voederen of de zoektocht naar ontsnapt pluimvee inzetten. De leukste kinderboerderijen van het land: die vind je hier!
  • Wandelen met ezels of alpaca’s: Werelddierendag is ook een uitgelezen kans om een bijzondere wandeltocht te maken. Wat dacht je van een ommetje met een schattige ezel of alpaca aan je hand?
  • Hoogteparcours met beren en bizons: zijn je kinderen net dat tikje avontuurlijker aangelegd? Combineer een paar uurtjes dieren kijken dan eens met een uitdagend hoogteparcours. In avonturenpark De 4 Wilgen tussen Luik en Spa loop je over hangbruggen en uitdagende touwconstructies hoog in de bomen. Onderweg kun je zomaar even 200 verschillende diersoorten spotten: van beren tot lynxen, bizons, herten en wolven.
  • Fermette-kamperen bij de boer: zin om er met het hele gezin even lekker op uit te trekken om te onthaasten? Overweeg dan eens een paar nachtjes kamperen op de boerderij. Bij Boerenbed Ferme kom je terecht in een basic, maar gezellig ingerichte fermette op het domein van een biologische boerderij in Rochefort-en-Ardenne. Kinderen kunnen zich vermaken met nostalgische houtspelen of ravotten tussen de velden. 
  • Paarden melken op de paardenmelkerij: zijn je kinderen verzot op paarden? Dan is een uitje naar de paardenmelkerij misschien wel leuk. Ze mogen er vaak niet alleen helpen bij het voederen en verzorgen van de paarden, maar zien ook met eigen ogen hoe de dieren gemolken worden. Een glaasje paardenmelk proeven kun je natuurlijk ook niet overslaan.

Meer leuke activiteiten voor kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!