5x de leukste zelfleesboeken

Door -
zelfleesboeken
©GettyImages
Sommige kinderen vinden het geweldig dat ze ein-de-lijk zelf een verhaal aan mama en papa kunnen voorlezen. Maar er zijn ook beginnende lezertjes die wat aanmoediging nodig hebben om in boeken te snuisteren. Deze zelfleesboeken met wervende teksten en prachtige illustraties geven hen vast en zeker een duwtje in de rug!

Deze zelfleesboeken zal je kind geweldig vinden!

Het grote zelfleesboek

Dit boek is er speciaal voor alle stoere zelflezers. Het zit boordevol klassieke en nieuwe verhalen, strips, rijmpjes, liedjes, moppen en raadsels, gemaakt door bekende schrijvers en tekenaars. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse dingen tot sprookjes en dierenverhalen.

zelfleesboeken

Vanaf 6 jaar

Verscheen bij Ploegsma. € 20,99. Je koopt het hier.

Dr. Seuss – De kat met de hoed komt terug

Zelf lezen is spannend en niemand heeft dat beter begrepen dan Dr. Seuss. Zijn fantastische verhalen zijn een wereldwijd succes en hebben al vele miljoenen beginnende lezers geboeid. De teksten staan in de tekeningen en hebben een eenvoudige rijmvorm, waarbij het aantal en de lengte van de zinnen wisselend zijn.

zelfleesboekenVanaf 7 jaar

Verscheen bij Gottmer. € 14,99. Je koopt het hier.

De tijgerlezen-boeken

Ken jij de tijgerlezen-boeken al? Het uitgangspunt van de serie is dat kinderen die met plezier lezen dat ook vaker zullen doen en zo aan hun leeskilometers komen. De tekst wordt overzichtelijk aangeboden, er zijn veel ondersteunende illustraties en er worden geen moeilijke woorden of lange zinnen gebruikt. Het boek ‘Dappere Max’ is hier een leuk voorbeeld van.

Deze boeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveaus of leeftijd, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. 

Verscheen bij Singel Uitgeverijen. € 13,99. Je koopt het hier.

Pluk van de Petteflet

In de Petteflet is een kamer vrij. Als Pluk dat hoort, rijdt hij er in zijn rode kraanwagen snel naartoe en gaat in de torenkamer wonen, helemaal bovenin. Eindelijk heeft hij een huis. En hij krijgt er meteen heel veel vrienden bij: Zaza de kakkerlak bijvoorbeeld, en Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje. Samen met hen beleeft hij steeds weer nieuwe avonturen.

Dit exemplaar mocht uiteraard niet in het lijstje ontbreken, aangezien je het waarschijnlijk ook zelf als kind gelezen hebt, een en al nostalgie!

Vanaf 8 jaar

Verscheen bij Singel Uitgeverijen. € 20,99. Je koopt het hier.

Sep gaat op reis

In dit bijzondere groeiboek beschrijft auteur Goedele Ghijsen op een poëtische manier hoe de kleine Sep op ontdekkingsreis gaat om de wereld te verkennen. De prachtige illustraties van Marlies Van Dijck sluiten naadloos aan bij de sfeer van de tekst. De bundel bevat zestien verhalen die gegroepeerd worden in vijf delen wat moeilijkheidsgraad betreft.

zelfleesboekenVanaf 6 jaar

Verscheen bij Halewyck. € 20. Je koopt het hier.

Voor in de boekenkast:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here