Tip: kauwgom uit het haar van je kind verwijderen doe je zo

kauwgom verwijderen haar kind
©Gettyimages
Laten we eerlijk zijn, het is jou waarschijnlijk ook overkomen als kind: kauwgom in je haar. Misschien zelfs meer dan één keer!

De appel valt duidelijk niet ver van de boom, want ook je kind maakt er graag een plakboel van in zijn of haar lokken. Gelukkig is er hélemaal geen reden tot paniek, en is een blits bezoekje aan de kapper geen noodzaak, lees maar:

Zo verwijder je kauwgom uit het haar

Dit heb je nodig:

  • Olijfolie of pindakaas
  • Gewone shampoo

Zo ga je te werk:

  1. Maak gebruik van je vingers of oude tandenborstel om de kauwgom volledig te bedekken met de olijfolie of pindakaas. Probeer je hierbij vooral te fixeren op de probleemzone, zodat er niet té veel op de rest van het haar terechtkomt. Laat het goedje een paar minuten intrekken en je zult merken dat de kauwgom minder plakkerig wordt en gaat verstijven.
  2. Hierna kun je de kauwgom zachtjes met de vingers uit het haar halen. Gebruik hiervoor geen borstel of kam, om te vermijden dat je het snoepgoed nog meer zou verspreiden. Lijkt het niet goed te lukken? Dan zul je stap 1 nog eens moeten overdoen.
  3. Geef het haar een flinke wasbeurt met een gewone shampoo.

Ga jij dit uitproberen bij een volgend plakkerig accidentje?

Bron: purewow.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here