Zonder kinderen op vakantie? Doen!

Door -
vakantie zonder kinderen weekendje weg voorbereiding
Getty Images
Op vakantie gaan zonder kinderen, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige mama’s en papa’s hebben het nu eenmaal af en toe nodig en daar is helemaal niets verkeerd mee. Trek jij er alleen op uit of gaan jullie samen als koppel? Hou dan wel rekening met de volgende tips.

Met of zonder de kids?

Voordat jullie kinderen hadden, stond gelijk aan doen waar je zin in hebt. Of dat nu een avontuurlijke trektocht is of urenlang luieren op een verlaten strand. Met kinderen ziet een jaarlijks uitje er namelijk helemaal anders uit, zeker als ze nog klein zijn. Zonder kinderen op vakantie gaan is volgens sommige koppels een must, anderen hebben het er moeilijk mee. Voor wie het wilt proberen hebben wij alvast enkele tips.

Zonder kinderen op vakantie: onze tips

Leg kleren in pakketjes klaar

Bezorg dat de kinderen niet elke dag schone kleren aantrekken als je weg bent? Leg bijvoorbeeld een pakketje kleren voor elke dag klaar. Dat doe je natuurlijk in overleg met je partner of de persoon die voor de kinderen zorgt tijdens jouw afwezigheid. Sommige mensen vinden dat leuk, voor anderen voelt het aan alsof ze niet in staat zijn om het zelf te doen. Communicatie is alles!

Stop de diepvries vol

Hierbij geldt hetzelfde als bij de kleren. Bespreek op voorhand met degene die voor de kinderen zorgt waarmee je hem of haar kunt helpen. Is dat door op voorhand eten klaar te maken en in de diepvries te stoppen of de voorraadkast vol te stoppen? Dan is dat prima. Maak bijvoorbeeld het lievelingsgerecht van de kinderen. Wat extra verwennerij als jullie er niet zijn is toegelaten.

Vertel de kinderen dat je even weggaat

Trek daarvoor een moment uit waarop zowel jij als de kinderen rustig zijn. Je mag gerust eerlijk uitleggen waarom alleen op vakantie gaan voor jou belangrijk is, maar let erop dat je je niet laat leiden door negatieve gevoelens. Angst, stress of een schuldgevoel pikken kinderen zo op en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sommige kinderen weten graag lang op voorhand wat er gaat gebeuren en willen alle details kennen, anderen vertel je het best slechts een paar dagen op voorhand om ze niet nodeloos ongerust te maken. Jij kent je kind het best!

Kies je moment goed uit

Een weekend of weekje voor jezelf of met je partner is geen enkel probleem, maar probeer het goed te plannen zodat je geen speciale gebeurtenis mist. Heeft je zoon of dochter een belangrijke wedstrijd of krijgen de kinderen net hun rapport? Dan kies je best een ander moment.

Voel je niet schuldig

De kindjes vinden het meestal helemaal niet erg, dus waarom zou je niet profiteren van wat tijd voor jezelf, met je beste vriendin of met je partner? Je doet wat je wilt, hoeft geen rekening te houden met dutjes, luiers verversen en bovenal: je slaapt een hele nacht door!

Het hoeft natuurlijk geen vakantie van tien dagen aan de andere kant van de wereld te zijn. Een weekendje of zelfs een nachtje is al voldoende om je energieniveau op te krikken. Bovendien is het supergoed voor je relatie. Een gelukkige en energieke mama of papa is uiteindelijk toch wat je wilt voor je kinderen?

Bron: rtlnieuws.nl, oudersvannu.nl

Nog meer vakantie tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here