Kindvriendelijk eetcafé uitgetest: De Beemden in Nijlen

Door -
Een koffie drinken met je vriendin en een limonade voor de kinderen? Of lekker uitgebreid eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom test redactrice Leila de leukste kidsproof koffiebars, cafés en restaurants voor je uit. Deze week: kindvriendelijk eetcafé De Beemden in Nijlen.
SFEER EN GEZELLIGHEID

De Beemden in Nijlen is niet alleen gezellig, het ademt het. Dit sfeerwalhalla kan alleszins bijna alle musthaves op mijn lijstje van gezelligheidscriteria afvinken.

Er hangen lampionnen, overal. Het terras ligt verdoken in het groen. Je kijkt uit op het water. Je geraakt er met de auto, maar nog beter en liever te voet of met de fiets. Je kunt kiezen tussen een tafel met stoelen of een knus zetelhoekje. Het is er binnen heerlijk bruin-café-nostalgisch. En het grote terras is voor het grootste stuk overdekt, zodat je eigenlijk op alle zomerdagen buiten kunt zitten. Check, check en check!

KINDEREN WELKOM

Hoewel we hier heel binnenkort nog eens terug komen voor een zalige zomeravond onder ons twee, is het hier ook meer dan kidsproof. Mijn kinderen werden op slag even verliefd als ik. Ze gingen op avontuur in de heerlijke speeltuin, ze zochten en vonden een avontuurlijke speelplek tussen de bomen en vergaapten zich aan de hertjes en geitjes. En er zijn ook kleurtjes, een paar gezelschapspelletjes en lekkere, verse kindergerechten.

BABYPROOF?

Yes. Er is een verschoningstafel aan de toiletten en er is plaats zat voor buggy’s. Zowel binnen als buiten.

DE KAART

Hier heb je een uitgebreide keuze aan fingerfood, vlees, vis én enkele heerlijke vegetarische gerechten. Je kunt kiezen tussen drie vers bereide kindergerechten en een curryworst met frieten staat er niet tussen, hoera!

Mijn allerliefsten verorberden een verse én vegetarische lasagne en dat is voor mijn vier-jarige moeilijke eter heel wat. Voor alle duidelijkheid: mijn credits gaan hier naar de chef, niet zozeer naar mijn kleine curryworst lover. Op zondag ben je al vanaf 10h welkom voor een ontbijtbuffet. En ook hier wordt aan onze kinderen gedacht, want tot en met 15 jaar betalen zij hun leeftijd (vb: 4 jaar = 4 euro).

GROOTSTE TROEF?

Voor mij is deze plek hartentroef.

  • De prachtige ligging in het groen,
  • het terras waar je vanaf de middag wil blijven tot het einde van de zomeravond,
  • de eerlijke, heerlijke verse gerechten,
  • de speeltuin met aaibare diertjes én de vriendelijke bediening.
  • Oh ja, en de Beemden ligt aan de oever van de Nete tussen de wandel- en fietsknooppunten. Ook voor wie Nijlen niet om de hoek ligt, is een uitstapje de moeite waard, dus.

PRAKTISCH

  • Open van woensdag tem zondag vanaf 11.30u -23 uur (op zaterdag en zondag vanaf 10 uur)
  • Adres: Vogelzangstraat 29, 2560 Nijlen

OP ZOEK NAAR ANDERE KINDVRIENDELIJKE PLEKJES? LEES HIER VERDER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here