Kindvriendelijk eetcafé uitgetest: Kon-Tiki Beach in Zeeland

Door -
kindvriendelijk eetcafé
Een koffie drinken met je vriendin en de kinderen of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom test redactrice Leila de leukste kidsproof koffiebars, cafés en restaurants voor je uit. Deze week: kindvriendelijk eetcafé Kon-Tiki Beach in Zeeland.
SFEER EN GEZELLIGHEID

Hun leuze: Life is better in flipflops, en zo is dat. Op een zomerse dag kan ik me dan ook geen betere ontsnapping bedenken dan naar zee. En dan rijden we bijna altijd richting Zeeland en meer bepaald naar Koudekerke, hometown van deze Kon-Tiki beachbar. Je kunt er kiezen tussen een tafeltje binnen, op het grote terras achter windschermen of met je voeten in het zand aan een picknicktafel. Wij zitten meestal overal: we beginnen met de voeten in het zand terwijl de kinderen nog heerlijk spelen en zwemmen en verhuizen stelselmatig naar boven. Onze laatste koffie drinken we bij zonsondergang in de loungezeteltjes met zicht op zee, terwijl onze kinderen alweer in het zand ravotten.

KINDEREN WELKOM

Helemaal. En zelfs al was dat niet het geval, dan nog was deze bar helemaal kidsproof, want ze ligt aan het strand. Maar dus: ze zijn hier heel welkom. Het strand is hun speeltuin en er liggen ook wat speeltjes en boekjes klaar voor aan tafel of tijdens koudere dagen. Op de kaart wordt er uitgebreid aan hen gedacht en ook de bediening ziet hen oprecht graag komen.

BABYPROOF?

Yes. Voor zover een strand dat echt is, natuurlijk. Maar eens je er geraakt bent, is Kon-Tiki geen uitdaging meer. Er is voldoende plaats en aandacht voor de allerkleinsten. Let wel op: de verschoningstafel vind je ietwat onpraktisch en hoog boven het toilet (geen aanrader voor kleine mama’s).

DE KAART

Hier kun je lunchen, aperitieven en dineren. Op de kaart vind je wel wat leuke en verrassende gerechten, recht uit de zee, vegetarisch of met vlees. Voor de kinderen zijn er een paar kindergerechten, altijd met frietjes.

GROOTSTE TROEF?

De strand en de zee, op één, maar ook hun tafels op het strand. Hierdoor moet je niet kiezen en je kinderen meezeulen naar een apéro die alleen jij leuk vindt. Zij spelen lustig voort en slurpen af en toe van hun appelsap terwijl jij ongestoord van je glaasje rosé nipt. Santé.

PRAKTISCH

  • Elke dag open vanaf 10 uur
  • Adres: Westduin 1, 4371 PE Dishoek, Nederland.

OP ZOEK NAAR ANDERE KINDVRIENDELIJKE PLEKJES? LEES HIER VERDER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here