Kindvriendelijke koffiebar uitgetest: Stoom in Vilvoorde

Door -
kindvriendelijke koffiebar
© Stoom Vilvoorde
Een koffie drinken met je vriendin en de kinderen of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom test redactrice Leila de leukste kidsproof koffiebars, cafés en restaurants voor je uit. Deze week: kindvriendelijke koffiebar Stoom in Vilvoorde.

SFEER EN GEZELLIGHEID

In het centrum van Vilvoorde kun je voortaan je batterijen weer opladen in deze supergezellige én -smakelijke koffiebar. En ook je kinderen doe je er een plezier mee. Deze bar heeft alles wat je van een koffiebar wilt en verwacht:

  • uiteraard: heerlijke koffie
  • een stevige en lekkere ontbijt- en lunchkaart
  • een prachtig, licht interieur
  • op-en-top vriendelijke bediening

En dan ook nog eens wat je ervan wilt, maar niet verwacht: een benedenverdieping voor de kinderen én een kaart op hun maat.

KINDEREN WELKOM 

Zoals ik dus al zei: ja, dat zijn ze. Er werd niet enkel op de kaart aan hen gedacht, maar ze krijgen er ook nog eens een eigen speelruimte bovenop. Of beter: onderin. Onderaan de prachtige seventies draaitrap vinden zij een speelkamer waarin ze zalig kunnen spelen tussen hun Capri Sun en American pancakes door. Heerlijk met mijn bengels van 4 en 7 jaar, maar voor ouders van kleinere kinderen is het misschien iets minder praktisch.

BABYPROOF?

Yes. Er is plaats om met je buggy te manoeuvreren, er staan kinderstoelen klaar en beneden aan de draaitrap vind je een verschoningstafel.

DE KAART

Hier kun je zowel zoet als hartig ontbijten, lunchen en brunchen en kiezen tussen verschillende koffies, thees en verrassende sapjes. Voor de kleinsten kun je een simpel boke bestellen of hen verwennen met overheerlijke homemade American pancakes.

GROOTSTE TROEF?

Dit adresje vind je in het centrum van Vilvoorde, op wandelafstand van het station. Je kunt er relaxen én werken (er zijn ook workspaces en vergaderzalen te huur boven), of lekker lunchen met vriendinnen of je kinderen. Je kunt je er tegoed te doen aan heerlijke pancakes of het gezond houden met guacamole of een açaibowl. Je kunt er koffie drinken, in elk gezelschap, met eender welke goesting, en sowieso in een prachtig interieur. Voor mij is dit een koffiebar die alles heeft.

PRAKTISCH

  • Open van woensdag tot zaterdag van 8 uur tot 16 uur. Reserveren is aan te raden.
    Zondag is het brunchdag en moet je reserveren.
  • Adres: Bergstraat 5, 1800 Vilvoorde

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

OP ZOEK NAAR ANDERE KINDVRIENDELIJKE PLEKJES? LEES HIER VERDER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here