10 manieren om je kinderen stil te krijgen binnenshuis

Door -
Kinderen hebben is fijn, maar soms weten ze helemaal geen blijf met hun energie. Omdat het koud is buiten en je dus niet naar de speeltuin kan, zochten we naar 10 manieren om je kind binnenshuis bezig te houden.

Zo hou je je kinderen bezig in huis

1 / 10
1. Ga kamperen… in de woonkamer!

Plaats een tent in het midden van je huis, leg er een matje en een slaapzak in en laat ze er lekker in spelen! Misschien kunnen de kids er zelfs een nachtje in slapen?

2. De kartonnen doos

Kinderen hebben altijd een soort onverklaarbare zwakte gehad voor kartonnen dozen. Eentje op overschot? Laat ze er lustig mee experimenteren en kijk hoe hun verbeelding toeslaat.

3. Reorganiseer de kinderkamer

Ontpop jezelf en je kinderen tot interieurarchitecten en start een heus “Project Makeover”. Misschien kan je wel gebruik maken van deze handige tips om orde in huis te krijgen.

4. Schuim en bubbels

Vul de lavabo met water en wat schuim, en kijk toe hoe dol kleine kinderen hierop zijn. Maak het feestje helemaal af: laat ze spelen met lepels en bekertjes in het schuim.

5. Geef ze een Swiffer

Op de een of andere manier zijn tweejarige peuters helemaal verzot op de Swiffer. Extra hulp in het huishouden komt altijd van pas. Waarom zou je ze er dan niet eens mee laten rondlopen in huis? Misschien zijn wel niet alle hoekjes even mooi afgestoft, maar zo ze amuseren zich wel!

6. Project Runway

Laat je kinderen zichzelf helemaal opmaken en verkleden. Maak van je gang een (denkbeeldige) catwalk en zet de muziek lekker luid.

7. Verstoppertje in het donker

Geef elk kind een zaklamp en verstop een voorwerp in een donkere kamer. Aan hen om het te zoeken met deze lamp.

8. Dance party!

Soms kan het zo simpel zijn! Zet de favoriete cd van je kind op en laat die beentjes dansen!

9. Maak een eigen TV-show

Welk kind droomt er niet van om eens de ster te zijn in een televisieshow? Pak die camera en laat je kind zich helemaal uitleven.

10. Creatief met washi-tape

Spelen hoeft helemaal niet duur te zijn. Met washi-tape kan je heel wat toffe dingen maken! Kijk maar eens naar dit autopark! Check trouwens ook onze blogpost over creatief omgaan met washi tape.

Lees ook: