Lifestyle, California, USA

4x prentenboeken die een diepe indruk achterlaten

Mijn favoriete gevoel? Merken dat dat ene boek zo’n diepe indruk achterlaat dat ze er dagen later nog over spreken. Deze vier boeken lieten bij Louise (3), Andreas (4) en Ode (4) een onuitwisbare indruk achter!

Armstrong. De avontuurlijke reis van een muis naar de maan

Wist jij dat de maan eerst werd ontdekt door muizen? En dat de maan eigenlijk uit kaas bestaat? Het verhaal van een dappere muis die flink leert rekenen en tekenen om zijn eigen raket te bouwen. Andreas (4) volgt het verhaal met opengesperde ogen en vol verwondering.

Armstrong, Torben Kuhlemann, Uitgeverij De Vier Windstreken, €19,95

Hoe verstop je een giraf

Vlak voor de paasvakantie stond dit boek plots in de lokale boekhandel te pronken. 35 leesbeurten later snapt Louise (3) nog steeds niet waarom ze de giraf niet gewoon in de tuin verstopt. Ongeëvenaard gelachen en prachtig om naar te kijken.

Hoe verstop je een giraf?, Claire Powell & Michelle Robinson, Uitgeverij de Fontein, €12,99

Ik ben bij de dinosaurussen geweest

Terwijl dit boek bedoeld was voor een ouder zusje (vanaf 6 jaar) was Louise niet weg te slaan. Haar favoriete kleuren, knettergekke avonturen en dinosaurussen?! Daar komt ruzie van over wie de bladzijde mag omslaan.

Ik ben bij de dinosaurussen geweest, Floor de Goede & Edward van de Vendel, Uitgeverij Querido Kinderboek, €14,99

Studio Sesam leesbox

Een leesbox vol korte, kleurrijke verhalen gemaakt door Belgische en Nederlandse auteurs en illustratoren. Over hoe moeilijke eters ook in Pakistan voorkomen, baby’s op komst en een wispelturig windorkest. Ode (4) kijkt vooral uit naar het einde, want onmiddellijk dan mag ze het boek omdraaien. Twee boeken in één boek? Ondersteboven? Helemaal gek!

Studio Sesam box, Uitgeverij Studio Sesam, €44,95 

Beeld: Getty Images

Voor kleine boekenwurmpjes:

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Partner Content