© getty images

Wandelen met de kinderen: ga op berenjacht!

Even een frisse neus halen en in je eigen buurt gaan wandelen. Het is een van de overheidsadviezen om ons mentaal gezond te houden tijdens het corona-isolement. Alleen vinden de meeste kinderen wandelen niet het leukste tijdverdrijf. En al helemaal niet als het weer datzelfde ommetje is. Tot nu. Steeds meer mensen zetten een beer voor hun raam. En zo wordt wandelen een ware berenjacht!

Wandelen met kinderen in tijden van corona: ga op berenjacht

Om het wandelen een beetje leuker te maken voor kinderen, verschijnt op verschillende sociale media steeds vaker de oproep om een teddybeer achter het raam te plaatsen. De kinderen kunnen dan tijdens de wandeling zo veel mogelijk beren spotten, een echte berenjacht dus.

Ook wij hebben een mooie beer voor ons keukenraam aan de straatkant geplaatst, en samen met ons doen duizenden andere mensen in heel Vlaanderen en ver daarbuiten dat. Voor kinderen wordt een eenvoudige, misschien een beetje saaie wandeling in hun omgeving op die manier een spannende zoektocht naar beren en beertjes in alle vormen, maten en kleuren.

Van overal in Vlaanderen zie je op sociale media foto’s opduiken van beren aan het raam. Ook als je zelf niet wandelt, kun je toch meedoen. Zet een teddybeer voor je raam aan de straatkant, op een goed zichtbare plaats. Zelfs al staat hij achter glas, toch straal je op die manier een beetje warmte uit naar kinderen en hun ouders, die het op dit ogenblik niet altijd gemakkelijk hebben. Doen!

Het idee is overgewaaid uit Australië en is gebaseerd op het beroemde, grappige kinderboek ‘We gaan op berenjacht’ van Helen Oxenbury en Michael Rosen (1989). Daarin gaat een familie van vijf en een hond op berenjacht.

 

Nog corona tips?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content