6 tips voor kinderen die niet naar bed willen

Gaat jouw lieveling ook niet graag naar bed? Zou de dag voor hem/haar ook best wat langer mogen duren? Die strijdbijl wordt hopelijk begraven na het toepassen van de volgende zes tips!

1 Eten en drinken voor het slapengaan

Grote maaltijden vlak voor het slapengaan vermoeilijken het inslapen. Zorg ervoor dat je kind niets zoets eet voor hij zijn bedje ingaat. Cafeïne is zeker 6 uur voor het slapengaan absoluut te vermijden!

2 Rust en stilte

Vermijd zeer actieve gebeurtenissen na het avondmaal. Dit is net een moment om te relaxen, muziek te luisteren of een babbeltje te slaan.

3 Kondig het slapengaan aan

Zeg al een tijdje op voorhand dat het bijna bedtijd is, dan kan hij afmaken waarmee hij bezig is en zich voorbereiden.

4 Maak van de slaapkamer een leuke plek

Zorg voor een comfortabele, leuke en ontspannende slaapkamer. Een temperatuur tussen de 15 en 19 graden is ideaal. Ruim ook voldoende op, want een kamer vol rommel zorg voor afleiding.

5 Geen televisie of computer voor het slapengaan

Studies hebben aangetoond dat kinderen met een computer of televisie op de kamer minder (goed) slapen.  De volgende dag zijn de kids moe en vervelend. De beste oplossing is deze apparaten niet op de kamer te zetten. Is er toch geen andere mogelijkheid? Zorg dan ervoor dat er een limiet opzit en dat jij kan instellen wanneer het toestel afsluit en niet kan worden heropgestart.

6 Zorg voor routine

Het creëren van een avondroutine maakt het slapengaan leuker en gemakkelijker. Deze duurt rond de 20-30 minuten. Bijvoorbeeld: eerst in bad, dan pyjama, dan een verhaaltje, vervolgens een dikke knuffel en lichten uit. Een verhaaltje voorlezen is en blijft een heel leuke en ontspannende manier om de dag mee af te sluiten.

Lees ook:

Partner Content